Poliţia americană a identificat bărbatul care a intrat cu maşina într-o paradă de Crăciun. Cinci persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite în incident VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darrell Brooks, un bărbat de 39 de ani din Wisconsin, a fost identificat ca fiind şoferul vehiculului care a intrat într-o paradă de Crăciun pe 21 noiembrie 2021. FOTO Captură video
Darrell Brooks, un bărbat de 39 de ani din Wisconsin, a fost identificat ca fiind şoferul vehiculului care a intrat într-o paradă de Crăciun pe 21 noiembrie 2021. FOTO Captură video

Poliţia americană l-a identificat pe suspectul acuzat că a intrat intenţionat cu maşina într-o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin, omorând cinci persoane şi rănind zeci, ca fiind Darrell E. Brooks, în vârstă de 39 de ani, informează AP.

La o conferinţă de presă organizată luni, şeful poliţiei din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că autorităţile nu au nicio dovadă care să indice că incidentul de duminică a fost un atac terorist. 

„Avem informaţii că suspectul ar fi fost implicat într-o altercaţie domestică înainte de incident şi că acesta a părăsit locul respectiv chiar înainte de sosirea noastră", a precizat şeful poliţiei din Waukesha.

Thompson a dat numele celor cinci victime care au murit în incident, patru femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 52 şi 81 de ani, şi a precizat că 48 de persoane au fost, de asemenea, rănite, inclusiv doi copii care se află în stare critică.

Şeful poliţiei a declarat că autorităţile cred că suspectul a acţionat singur, dar ancheta privind posibilele motive este în curs de desfăşurare. Conform poliţiei din Waukesha, Brooks ar putea primi cinci acuzaţii de „omucidere intenţionată".


FOTO AFP

darrell Brooks afp

Suspectul fusese eliberat pe o cauţiune de 1.000 de dolari la începutul acestei luni, potrivit înregistrărilor de la tribunal şi biroului procurorului districtual din comitatul Milwaukee, informează CNN. Brooks a plătit cauţiunea pe 11 noiembrie în legătură cu acuzaţiile care îi erau aduse, printre care se numără cea de abuz domestic. Potrivit unei plângeri penale, pe 2 noiembrie, Brooks a călcat cu maşina o femeie în timp ce aceasta se plimba prin parcarea unei benzinării.

Duminică seara, Darrel E. Brooks a intrat cu un autovehicul de tip SUV în mulţimea care se adunase pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin. În urma accidentului, cinci persoane au murit şi alte 48 au fost rănite, inclusiv copii. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite