Plaje pline de sute de oameni în SUA: „Cât să stăm încarceraţi?“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni pe o plajă din California FOTO AFP
Sute de oameni pe o plajă din California FOTO AFP

Sute de persoane au ieşit pe plaje în statul american Georgia, care iese puţin câte puţin din izolare, încercând să păstreze distanţa unii faţă de alţii, relatează AFP.

GALERIE FOTO

Guvernatorul republican Brian Kemp a decretat vineri deschiderea mai multor categorii de afaceri - însă plajele sunt deschise de la 5 aprilie.

Liderul politic al statului a anulat la acel moment hotărâri municipale cu privire la închiderea plajelor, spre marea nemulţumire a aleşilor locali.

Încurajaţi de declaraţii ale guvernatorului, un susţinător al unei politici de tipul ”un pas măsurat înainte”, sute de oameni s-au dus sâmbătă pe plajele Tybee Island, una dintre destinaţiile turstice cele mai frecventate în Georgia.

Dimensiunea plajei, lată de 200 de metri, permite păstrarea distanţei, în pofida faptului că s-a înregistrat cea mai mare prezenţă de anul acesta.

Oameni la plaja Tybee Island 0 Georgia FOTO AFP

Oameni pe plaja Tybee Island FOTO AFP

”Nu mi-e frică (de faptul că aş putea lua virusul)”, a declarat Rachel Lilly, o casnică, ”atât timp cât nu e plină. Dar, dacă toată luma face ca noi, va fi o problemă”.

Vehicule de teren străbăteau plaja, pentru a le aminti celor prezenţi să respecte distanţa recomandată şi interdicţia de a se întinde pe plajă.

Câţiva contravenienţi, instalaţi pe prosop la soare, au fost chemaţi la ordine.

Plaja, situată la câţiva kilometri de oraşul Savannah, este pentru moment rezervată celor care se plimbă, fac baie şi jogging.

Puţini oameni purtau mască sau eşarfă, care fac parte de-acum din viaţa de zi cu zi a milioane de persoane.

Este mai sigur decât la cumpărături”, a apreciat Mckenzie Scharf, în bikini, în timp ce fiul său înălţa un zmeu Spider-Man. ”Cât timp să stăm încarceraţi?”, întreabă ea.

Pline au fost şi plajele din California, unde oamenii nu au ţinut cont de nicio distanţare socială. 

Americanii nu mai ţin cont de restricţii şi au ieşit grămadă pe Huntington Beach FOTO AFP / Apu Gomes

FOTO AFP

Aparenţă de normalitate

La începutul lui aprilie, primarul din Tybee Island s-a opus în mod public redeschiderii plajelor, apreciind că prezintă ”riscuri atât pentru angajaţi, cât şi pentru vizitatori”.

Între timp, guvernatorul a mers mai departe şi a decretat vineri redeschiderea unei serii de afaceri - saloane de coafură, de tatuare şi săli de popice.

Luni este rândul restaurantelor şi teatrelor să fie autorizate să primească din nou public, în anumite condiţii.

Mai mulţi aleşi locali, inclusiv Keisha Lance Bottoms, primarul celui mare oraş din stat, Atlanta, şi-au îndemnat locuitorii să nu ţină cont de anunţurile guvernatorului Kemp.

După ce i-a transmis guvernatorului aprobarea sa în privat - potrivit mai multor publicaţii americane -, preşedintele Donald Trump a declarat miercuri, în mod public, că i-a spus că se opune hotărârii.

”Să fim serioşi!”, a îndemnat Harold Heyman, un agent imobiliar în vârstă de 75 de ani, cu privire la redeschiderea anumitor activităţi, declarându-se în favoarea unei ieşiri din izolare.

La aproximativ 24°C şi fără nori, Tybee Island arăta ca în vacanţă, iar un miros de loţiuni de plajă plutea în atmosferă.

Persoanele care au ieşit la plajă caută aparenţa unei normalităţi, în pofida faptului că noul coronavirus nu a cruţat Georgia, unde 904 persoane au murit din cauza covid-19.

”Face cu adevărat bine”, a declarat entuziasmată Rachel Lilly. ”Aşa ar trebui să ne simţim”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite