„Petrecerile Covid-19“ pentru infectare voluntară, tot mai populare în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
petreceri coronavirus

Autorităţile din statul american Washington sunt  în alertă după ce s-au înmulţit petrecerile pentru „infectare în grup“. Petrecerile denumite „Vino cu propriul tău coronavirus” sunt organizate de persoane sănătoase pentru a se infecta cu noul coronavirus în speranţa că vor grăbi procesul de vindecare şi imunizare împotriva lui. Autorităţile atrag atenţia asupra iresponsabilităţii unui astfel de comportament.

Oficialii sanitari din comitatul Walla Walla, Washington au început o campanie împotriva aşa-ziselor petreceri cu COVID unde persoane sănătoase stau în preajma celor testaţi pozitiv pentru a se infecta şi a grăbi procesul de vindecare ulterioară.

Autorităţile spun că astfel de acţiuni iresponsabile nu fac decât să pericliteze sănătatea publică şi nu au niciun efect pozitiv. Marţi, 94 de persoane din comitat au fost testate pozitiv cu coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor „petreceri”, a declarant Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunităţii.

„Nu ştim când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informaţii despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact şi ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a mai spus ea.

Statul Washington, unul dintre statele lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri şi 834 de decese.

Ideea acestor petreceri vine din o practică mai veche a părinţilor care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă şi să se imunizeze, apoi, împotriva ei.

Astfel de practici sunt, însă, extrem de iresponsabile, în condiţiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat. „Persoanele care acţionează în acest fel nu fac decât să pericliteze sănătatea publică”, a completat DeBolt.

Autorităţile avertizează asupra pericolului ''petrecerilor COVID-19'' pentru dobândirea imunităţii 

Ideea organizării unor ''petreceri COVID-19", având drept scop contagierea participanţilor pentru obţinerea unei imunităţi ipotetice împotriva bolii, este ''extrem de periculoasă'', au avertizat miercuri autorităţile statului american Washington, informează AFP.

''Adunări de genul acesta în plină pandemie pot fi extrem de periculoase şi expun oamenii unui risc sporit de spitalizare, sau chiar de deces'', a avertizat John Wiesman, un responsabil în domeniul sanitar din acest stat situat în nord-vestul SUA.

''În plus, nu ştim încă dacă persoanele care s-au vindecat de COVID-19 beneficiază de imunitate pe termen lung'', a subliniat acesta. ''Sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre acest virus, inclusiv probleme de sănătate care ar putea persista după infectare'', a avertizat el.

Avertismentul lui Wiesman a venit ca reacţie la informaţii potrivit cărora circa 100 cazuri de contaminare cu noul coronavirus au legătură cu ''petrecerile COVID-19'' organizate în comitatul Walla Walla.

Scopul acestor adunări este aducerea împreună a persoanelor purtătoare de COVID-19 cu participanţi neinfectaţi, în speranţa că aceştia din urmă vor dezvolta boala, apoi vor dobândi imunitate.

Potrivit lui Meghan DeBolt, responsabilă în domeniul sănătăţii a comitatului Walla Walla, aflat la o distanţă de 400 de kilometri sud-est de Seattle, anchetele epidemiologice au scos în evidenţă faptul că anumite persoane s-au expus în mod deliberat la virus în timpul unor astfel de petreceri.

''Nu ştim exact când au loc, auzim vorbind-se despre ele de abia după ce se desfăşoară'', a declarat Meghan DeBolt pentru un ziar local. ''Solicităm lista persoanelor cu care s-a intrat în contact, credem că este vorba de 25 prezente la o astfel de 'petrecere Covid''', a spus aceasta cu regret.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de noul coronavirus, cu peste 1,2 milioane de cazuri raportate şi 73.000 de decese. 

În Statele Unite s-au înregistrat din nou miercuri peste 2.000 de decese noi legate de COVID-19 în 24 de ore, ridicând bilanţul total la peste 73.000 de morţi de la începutul pandemiei, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins. Numărul contaminărilor este de peste 1 milion 200 de mii.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, urmate de Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa.

Cu toate acestea, administraţia Trump este pe cale de a lansa strategia de „redeschidere” a economiei, la nivel naţional. Ceea ce a reafirmat miercuri preşedintele Donald Trump. Tot el a anunţat însă că s-a renunţat la idee de a suprima echipa specială condusă de vicepreşedintele Mike Pence de luptă cu pandemia de Covid-19.

"Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză", a declara preşedintele.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite