Peter Gotti, fratele fostului şef al clanului Gambino, a murit în închisoare la 81 de ani

Peter Gotti, fratele fostului şef al clanului Gambino, a murit în închisoare la 81 de ani

Peter Gotti FOTO Mike Albans/ New York Daily News via Wikipedia

Peter Gotti, fratele şefului clanului mafiot Gambino, a murit în închisoare la 81 de ani, a anunţat avocatul familiei, potrivit Daily Star.

Ştiri pe aceeaşi temă

Succesorul fratelui său, John Gotti, la conducerea clanului mafiot Gambino din New York, Peter Gotti era grav bolnav. El a pierdut anul trecut un apel la eliberare pe motiv de compasiune.
 
Peter Gotti a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în 2014 pentru conspiraţie la crimă organizată şi alte capete de acuzare inclusiv pentru că a pus o recompensă de 70,000 de dolari pe capul trădătorului  famillei Gambino, Sammy (The Bull) Gravano.
 
El totuşi era considerat moale şi prea sufletist pentru un şef de clan mafiot.
 
Şeful clanului Gambino, fratele său mai mic John, a murit în închisoare în 2002.
 
Avocatul lui Peter a declarat: „Am primit un telefon joi dimineaţă că a murit. E tot ce ştiu. Mi-a plăcut de el...odihnească-se în pace”.
 
Peter Gotti suferea de cancer, avea demenţă şi nu mai vedea cu un ochi.
 
Un judecător federal din Manhattan i-a respins în decembrie cererea de eliberare din compasiune: „Gotti a condus ani de zile una din cele mai crude şi mai violente reţele de crimă organizată din New York”.
 
Peter era pensionat pe caz de boală când a intrat în mafie ca şef interimar, în 1997, şi apoi plin, în 2001.
Peter provenea dintr-o familie numeroasă, cu 13 copii şi s-a născut la New York în 1939.. A murit din cauze naturale la o închsioare federală din Carolina de Nord.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările