Peste 600 de persoane dispărute în incendiile forestiere din California VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au intensificat joi căutările pentru victimele incendiilor catastrofale care au transformat în cenuşă oraşul California de Nord, precizând că numărul celor daţi dispăruţi depăşeşte 600, relatează Reuters.

Cel puţin 63 de persoane au fost confirmate moarte până acum în urma incendiilor care au izbucnit săptămâna trecută la poalele pădurilor din Sierra Nevada, aflate la 280 de kilometri de San Francisco, marcând unul dintre cele mai mortale incendii de pădure din SUA din ultimul secol.

Autorităţile au explicat că numărul mare al morţilor se datorează şi din cauza vitezei cu care s-au răspândit flăcările, alimentate de arbuşti şi arbori deshidrataţi.

Aproape 9.000 de case şi alte clădiri, marcând cea mai mare parte a oraşului, au fost incinerate joi noaptea, după izbucnirea incendiului, conform Departamentului pentru Protecţia Pădurilor în faţa Incendiilor din California.

Numărul oficial al persoanelor dispărute a ajuns la 630, mai mult decât dublu faţă de cât vehiculase câteva ore mai devreme biroul şerifului din Butte County.

Şeriful Kory Honea a declarat că lista celor dispăruţi va continua să fluctueze pe măsură ce alte persoane vor fi declarate a fi dispărute, iar altele se vor întoarce în siguranţă, ori ajung să fie identificate printre morţi.

VIDEO Reuters / Youtube

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite