Pentagonul va avea primul şef afro-american. Pe cine a propus Biden pentru funcţia de Secretar al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american ales, Joe Biden, îl va desemna pe generalul în rezervă Lloyd Austin în funcţia de Secretar al Apărării, iar el va fi primul afro-american care va deţine această funcţie în Statele Unite, notează NBC News, care citează mai multe surse.

Dacă va fi confirmat, Austin, în vârstă de 67 de ani, fost comandant al U.S. Central Command (CENTCOM), va fi primul afro-american ce va conduce Departamentul Apărării. El a fost şi primul american de culoare care a condus Central Command, care supervizează armata SUA din Orientul Mijlociu şi părţi din Africa, Asia centrală şi Asia de Sud.

Propunerea i-a fost făcută lui Austin duminică. Relaţia lui cu Biden datează de mulţi ani, cei doi lucrând împreună când Austin conducea CENTCOM.

Echipa lui Biden este de părere că Austin are suficientă experienţă şi consideră că va putea începe lucrul imediat ce va fi confirmat.

Pentru a prelua funcţia, el trebuie să fie confirmat de Senat şi trebuie să primească o derogare din partea Congresului, pentru că este în rezervă de mai bine de şase ani. Doar alte două astfel de derogări au fost oferite - lui George C. Marshall şi James Mattis, sub comanda lui Donald Trump.

Una dintre sursele citate de NBC News s-a arătat încrezătoare că Austin va primi derogarea, fiind privit drept un candidat puternic. Selecţia lui Austin ar urma să fie anunţată marţi, iar până la finalul săptămânii ar urma să fie anunţate propunerile pentru Pentagon şi ale posturi din Guvern.

Joe Biden a promis că va avea cel mai divers Cabinet din istoria SUA.

Kamala Harris, aleasă de el pentru postul de vicepreşedinte, va deveni prima femeie care va deţine acest post, prima persoană de culoare şi prima persoană cu origini asiatice în această funcţie.

Biden i-a mai ales între secretarii Cabinetului său pe Xavier Becerra, hispanic, pentru postul de Secretar al Sănătăţii, pe Alejandro Mayorkas, ai cărui părinţi sunt imigranţi din Cuba, pentru Securitatea Naţională, şi pe Janet Yellen, prima femeie Secretar de stat pentru Finanţe. Linda Thomas-Greenfield, persoană de culoare, va fi ambasadoarea lui Biden la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Toţi nominalizaţii trebuie să fie confirmaţi de Senat.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite