Pentagonul oferă relocarea în SUA drept compensaţie familiilor afganilor ucişi din greşeală în atacul cu dronă din august

Pentagonul oferă relocarea în SUA drept compensaţie familiilor afganilor ucişi din greşeală în atacul cu dronă din august

Explozie Afganistan FOTO Arhivă

Pentagonul a oferit „plăţi de condoleanţe” drept compensaţie familiilor celor 10 civili afgani ucişi din greşeală într-un atac cu dronă al armatei SUA la finalul lunii august, relatează Reuters. De asemenea, autorităţile americane le-au oferit acestora să se mute în Statele Unite, „dacă sunt interesaţi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul apărării al administraţiei americane a anunţat că şi-a luat angajamentul de a oferi compensaţii familiilor celor 10 civili afgani care au murit în urma atacului cu dronă. Autorităţile au anunţat şi că îi vor ajuta pe cei care doresc să se mute în Statele Unite, „dacă sunt interesaţi”, potrivit Reuters.

Colin Kahl, sub-secretarul american pentru politici de apărare, a susţinut o conferinţă video, joi, cu Steven Kwon, fondatorul şi preşedintele Nutrition&Education Internaional, organizaţia de ajutor umanitar care l-a angajat pe Zemari Ahmadi, unul dintre cei ucişi în atacul cu dronă.
 
Ahmadi şi ceilalţi oameni ucişi au fost victime nevinovate, arată sursa citată. Ei nu erau afiliaţi grupării teroriste ISIS-K şi nici ameninţări la adresa forţelor americane. 
 
Printre cei zece civili ucişi de armata SUA la Kabul s-au numărat şi şapte copii.
 

În 28 august, SUA anunţa că a ucis un membru ISIS-K într-un atac cu dronă. Ulterior, Pentagonul a recunoscut că atacul cu dronă din Kabul din luna august, în urma căruia o maşină a fost distrusă pentru că se credea că face parte dintr-o operaţiune a ISIS-K, s-a bazat pe informaţii greşite şi că 10 civili au fost ucişi dintr-o „greşeală tragică”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările