Pentagonul anunţă că desfăşurarea de forţe a Rusiei la graniţa cu Ucraina a crescut în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Wikipedia
FOTO Wikipedia

Purtătorul de cuvânt al  Pentagonului, John Kirby, a anunţat că în ultimele 24 de ore a avut loc o creştere mare a forţelor militare ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina.

John Kirby a declarat că desfăşurarea de forţe a Rusiei în apropierea graniţei cu Ucraina nu este una "dramatică" dar nici "sclerotică", relatează news.ro. 

“Vedem în continuare, inclusiv în ultimele 24 de ore, o acumulare mai mare a unor forţe de luptă credibile desfăşurate de ruşi în partea de vest a ţării şi în Belarus”, a declarat John Kirby.

Joi a avut loc şi o discuţie amplă pe acest subiect între preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi omlogul său american, Joe Biden. Cei doi au vorbit despre ce acţiuni comune se pot face pentru a reduce tensiunile cu Rusia, relatează agerpres.

"S-a discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare şi s-a convenit asupra acţiunilor comune pentru viitor. Am mulţumit preşedintelui Joe Biden pentru asistenţa militară continuă. Posibilităţi de sprijin financiar pentru Ucraina au fost de asemenea discutate", a postat preşedintele Ucrainei pe contul său de Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite