Pentagon: Ucraina luptă într-un mod foarte creativ. Armata rusă e la 25 de km de Kiev şi vrea să încercuiască oraşul. Ruşii au numeroase probleme logistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Maxar Technologies
FOTO Maxar Technologies

Secretarul de presă al Pentagonului a comentat modul în care forţele ucrainene se opun invaziei ruse spunând că acestea luptă cu eroism pe străzi şi în afara oraşelor şi o fac într-un mod foarte creativ, relatează CNN.

"Luptă cu eroism pe străzi şi în afara oraşelor şi luptă foarte creativ", a declarat Kirby, conform CNN.

În ceea ce priveşte convoiul rusesc care se îndrepta către Kiev, Kirby a apreciat că Rusia rămâne decisă să asedieze capitala ucraineană.

"Conform evaluărilor, forţele ruseşti încă sunt la aproximativ 25 de kilometri de centrul oraşului, dar încearcă să se apropie", a declarat el, adăugând că acestea încă se află în afara oraşului.

"Dar încă mai credem că intenţia lor este să încercuiască oraşul şi într-un final să-l ocupe", a afirmat John Kirby.

El a oferit o evaluare diferită de cea a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a susţinut că invazia "se desfăşoară conform planului".

"Ruşii au fost consternaţi, frustraţi, încetiniţi de o rezistenţă ucraineană fermă şi determinată. De asemenea, credem că s-au împotmolit", a spus el, subliniind că forţele ruseşti au probleme logistice, rămân fără combustibil şi fără alimente pentru unii dintre soldaţi.

"Au fost surprinşi de modul în care şi de eficienţa cu care ucrainenii şi-au apărat oraşele şi poporul", a afirmat oficialul de la Pentagon.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite