Patru voluntare au fost găsite vinovate că au intrat ilegal într-o rezervaţie pentru a lăsa mâncare şi apă imigranţilor

Patru voluntare au fost găsite vinovate că au intrat ilegal într-o rezervaţie pentru a lăsa mâncare şi apă imigranţilor

Un judecător federal din SUA a găsit vinovate patru femei pentru că au intrat ilegal într-o rezervaţie naturală, încercând să lase mâncare şi apă migranţilor în deşertul din Arizona, scrie The Guardian.

Decizia judecătorului Bernardo Velasco de vineri reprezintă prima condamnare împotriva voluntarilor pentru cauze umanitare în ultimii 10 ani.

Cele patru femei erau voluntare pentru organizaţia „No More Deaths” („Fără alte decese”), care a informat într-un comunicat că furnizează ajutoare imigranţilor care le pot salva viaţa.

Cele patru voluntare au fost identificate ca fiind Natalie Hoffman, Oona Holcomb, Madeline Huse şi Zaachila Orozco-McCormick şi riscă o pedeapsă maximă de 6 luni de închisoare şi amendă de 250 de dolari fiecare.

Hoffman a fost găsită vinovată de faptul că opera un vehicul în rezervaţia naturală Cabeza Prieta, ea intrând în zona protejată fără un permis. Hoffman a lăsat sticle cu apă şi conserve cu mâncare acolo în august 2017.

Celelalte au fost găsite vinovate pentru că au intrat fără permis şi au lăsat în urmă obiecte personale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: