Patru state americane, în vizorul companiei Pfizer pentru livrarea vaccinului anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Pfizer - arhivă
Vaccin Pfizer - arhivă

Patru state americane sunt în vizorul companiei farmaceutice Pfizer, care lansează un proiect-pilot de livrare a vaccinului experimental anti-COVID-19.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer, care, pe baza datelor iniţiale, a demonstrat o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19, trebuie transportat şi păstrat la -70 grade Celsius, semnificativ sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius pentru vaccinuri, informează Hotnews.

Pfizer a ales statele Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee, luându-se în calcul diferenţele dintre ele în ce priveşte mărimea totală, diversitatea populaţiei, infrastructura de imunizare şi nevoia de a ajunge la persoane din aşezări urbane şi rurale variate. Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât altele şi nici condiţii speciale în virtutea programului pilot.

„Suntem încrezători că rezultatele acestui program-pilot de livrare a vaccinurilor va servi ca model pentru alte state ale SUA şi pentru guverne internaţionale, în contextul în care acestea se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare COVID-19”, a transmis Pfizer luni într-un comunicat.

Pfizer şi partenerul său BioNTech SE au încheiat un acord de 1,95 miliarde de dolari pentru a livra 100 milioane de doze de vaccin guvernului SUA, care deţine opţiunea de a mai cumpăra 500 milioane de doze suplimentare.

Citeşte şi:

Ce efort logistic trebuie să facă autorităţile pentru vaccinarea anti-COVID

Ministerul Sănătăţii a cerut de la DSP-uri lista personalului medical şi auxiliar pentru vaccinarea Covid-19

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite