Patrick Shanahan, înlocuit de la conducerea Pentagonului din cauza unor acuzaţii de violenţă domestică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină tensiune în Orientul Mijlociu, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că îl va numi pe Mark Esper în funcţia de secretar interimar al Apărării, după ce actualul deţinător al portofoliului, Patrick Shanahan, a anunţat că nu mai doreşte să ocupe funcţia, în urma unor acuzaţii de violenţă domestică, potrivit Reuters.

"Îi mulţumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa muncă şi îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apărării", a mai notat Donald Trump.

 Shanahan urma să fie titularul cu drepturi depline la şefia Pentagonului, iar înaintea audierii în Congres, FBI a făcut o serie de verificări cu privire la trecutul acestuia, pentru a se confirma că este potrivit pentru acest portofoliu. În urma verificărilor, FBI a aflat despre un caz de violenţă domestică în care Shanahan şi fosta sa soţie au fost implicaţi acum nouă ani. Informaţiile au ajuns în presă, fiind publicate de către cotidianul USA Today.

Shanahan, astăzi divorţat, ar fi declarat că nu a „ridicat niciodată mâna” la fosta sa soţie, însă USA Today a informat că ambii au declarat la un anumit punct că s-ar fi lovit reciproc. Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul american, episoadele de violenţă domestică ar fi implicat şi o scenă şocantă, în care fiul lui Shanahan, pe atunci adolescent, şi-a lovit mama cu o bâtă de baseball, lăsând-o inconştientă într-o baltă de sânge.

Patrick Shanahan a declarat că a luat decizia de a nu rămâne în funcţie pentru a evita ca cei trei copii ai săi să retrăiască „un capitol traumatizant al vieţii noastre de familie”.

Fost numărul doi al Departamentului Apărării, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar după demisia neaşteptată a lui Jim Mattis la sfârşitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, în special privind retragerea trupelor americane din Siria. Prin urmare, de la începutul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite