Părinţii care au păcălit America cu „băiatul în balon“ au fost graţiaţi la 13 ani de la înşelăciunea pusă la cale pentru a deveni vedete

Părinţii care au păcălit America cu „băiatul în balon“ au fost graţiaţi la 13 ani de la înşelăciunea pusă la cale pentru a deveni vedete

Mayumi şi Richard Heene au fost graţiaţi miercuri de guvernatorul statului lor FOTO: Getty Images

Cuplul american care a susţinut, în 2009, că băiatul lor s-a ridicat de la sol cu ajutorul unui balon cu heliu, au fost recent graţiaţi de guvernatorul statului Colorado, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem pregătiţi să uităm de spectacolul de acum un deceniu”, a declarat guvernatorul Jared Polis, citat de BBC. 

Richard Heene a petrecut o lună în închisoare, iar soţia sa, 20 de zile pentru completarea unei mărturii false. De asemenea, cuplul a fost obligat să plătească o amendă de 36.000 de dolari. 

Povestea condamnării celor doi a început atunci când Richard şi Mayumi Heene au anunţat poliţia că fiul lor, în vârstă de şase ani, a zburat într-un balon cu heliu. Televiziunile din întreaga Americă au dedicat atunci ore întregi de emisie pentru a acoperi drama, arătând filmări cu serviciile de urgenţă şi două elicoptere ale Gărzii Naţionale care încercau să salveze copilul dintr-un balon gigantic care se tot îndepărta. Episodul a dus şi la închiderea temporară a Aeroportului Internaţional din Denver. 

Când, în cele din urmă, balonul a aterizat într-un câmp, nu era nici urmă de băiat. Autorităţile s-au temut pentru siguranţa sa, însă, ulterior, şi-au dat seama că o făcuseră degeaba: băiatul a fost găsit în podul casei sale din oraşelul Fort Collins.

Când băieţelul le-a dezvăluit farsa, părinţii ăi se aflau în direct la show-ul Larry King Live, und erau intervievaţi de celebrul jurnalist Wolf Blitzer. Când a fost întrebat de ce se ascundea acasă, băiatul i-a răspuns tatălui: „Aţi spus că am făcut asta pentru spectacol”. 

„Planul era să creeze o situaţie în care să pară că băiatul se află în balon şi că viaţa lui este în pericol, pentru a obţine publicitate şi notorietate, ţelul final fiind de a obţine un contract pentru o emisiune de tip reality-show", a declarat atunci şeriful Jim Alderden. 

Conform datelor furnizate de poliţie, balonul era fragil, fiind realziat din carton şi placaj, şi legat cu sfoară şi bandă adezivă.

„Richard şi Mayumi au plătit preţul în ochii publicului, şi-au ispăşit pedepsele şi e timpul ca noi toţi să mergem mai departe”, a mai transmis guvernatorul Polis într-o declaraţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările