Parada militară cerută de Trump pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali din Departamentul Apărării a SUA au anulat o paradă militară plănuită a fi organizată odată cu Ziua Veteranilor prin care dorea să se marcheze 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, relatează BBC.

Câteva ore mai târziu, un oficial de la Pentagon a precizat că parada nu a fost anulată de tot şi că aceasta va fi organizată anul viitor.

Câteva cifre apărute joi în presa americană dezvăluiau că organizarea evenimentului ar fi costat în jur de 90 de milioade de dolari, de aproximativ trei ori mai scump decât au estimat iniţial oficialii din Apărare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, ceruse explicit organizarea paradei după ce a fost martor la manifestaţiile de Ziua naţională a Franţei, explicând că vrea ceva şi mai măreţ.

Un purtător de cuvânt de la Pentagon a declarat că Departamentul Apărării şi Casa Albă „au convenit să cerceteze oportunităţile în 2019”.

După ce Trump şi-a anunţat planul în luna februarie, acesta a fost atacat de mai mulţi democraţi care i-au atras atenţia că parada ar fi „o risipă absurdă de bani” şi spunând că acesta se comportă „mai mult ca un dictator decât un preşedinte”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite