Pandemia Covid-19. Trump îi avertizează pe americani că următoarele două săptămâni vor fi „foarte, foarte dureroase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donald Trump le dă veşti proaste americanilor
Preşedintele SUA, Donald Trump le dă veşti proaste americanilor

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a avertizat marţi pe americani că următoarele două săptămâni vor fi „foarte, foarte dureroase”, în timp ce bilanţul noului coronavirus continuă să se înrăutăţească în Statele Unite, notează AFP.

„Vom traversa două săptămâni foarte, foarte dificile”, a adăugat preşedintele american într-o conferinţă de presă la Casa Albă.Numărul persoanelor care au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite este mai mare decât al celor din China, epicentrul pandemiei, potrivit bilanţului oficial prezentat de China şi celui al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Noul coronavirus a ucis un număr record de 865 de persoane în Statele Unite în termen de 24 de ore, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Această creştere spectaculoasă a ridicat la 3.873 de decese bilanţul total de la debutul pandemiei.

Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (188.172), cu 24.743 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu.

Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia (969 decese).

În încercarea de a opri răspândirea rapidă a virusului, autorităţile au cerut ca peste trei sferturi dintre americani să intre în izolare. 

Se vorbeşte mult în aceste zile în Statele Unite despre evoluţia graficului care ilustrează numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Întrebarea care se pune acum este când şi la ce nivel va începe să descrească.

Casa Alba şi alte organizaţii urmăresc cu atenţie câteva modele pentru a înţelege mai bine şi a pregăti diverse localităţi pentru vârful de grafic. Valul coronavirus va atinge vârful în America în circa două săptămâni, dar unele state, între care Virginia şi Maryland vor atinge vârful mult după acea – în conformitate cu unul dintre modele, al Universitatii statului Washington.

În afară de New York, unde situaţia este gravă, metropole precum Boston, Detroit, New Orleans şi Philadelphia înregistrează creşteri ale numărului de cazuri şi iau măsuri speciale. Testarea în Statele Unite este acum mai bună, după ce iniţial a fost deficitară, pierzându-se timp preţios, ceea ce înseamnă că şi mai multe cazuri vor fi descoperite. Dar nu sunt încă suficiente teste în statele cu populaţie rurală mare, ceea ce contrazice declaraţiile preşedintelui Donald Trump.

Echipa medicală de la Casa Alba analizează acum extinderea utilizării măştilor medicale, pentru protecţie, de unde anterior se considera că ele nu sunt eficiente.

Guvernul federal a autorizat şi un test rapid, care permite detectarea virusului în circa cinci minute.

O simulare utilizată de Casa Albă estimează că în SUA numărul deceselor poate ajunge la 240.000

O simulare utilizată de Casa Albă privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA ar ajunge la un număr cuprins între 100.000 şi 240.000, transmite miercuri dpa.

Modelul, prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Albă, arată o scădere masivă faţă de estimările iniţiale care avansau numărul de 1,5 milioane de decese. Noua simulare ţine cont de măsurile adoptate de autorităţile americane pentru limitarea propagării noului coronavirus, printre care distanţarea socială.

''Suntem convinşi că scăderea va fi înşelătoare. Vom continua să vedem creşteri, dar nu ne putem lăsa descurajaţi de asta'', a spus şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, Anthony Fauci.

În urmă cu trei zile, Fauci avertizase că SUA vor ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000.

Anthony Fauci, care este consilier al preşedintelui Donald Trump pe tema coronavirusului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că actuala capacitate de testare în SUA pentru virusul SARS-CoV-2 este relativ slabă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite