Pandemia Covid-19. Pentagonul a pregătit 100.000 de saci pentru cadavre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial de la Pentagon, care a vorbit sub protecţia anonimatului pentru Reuters, a afirmat că Departamentul Apărării a pregătit 100.000 de saci pentru cadavre care ar urma să fie folosiţi în săptămânile următoare.

În ciuda faptului că populaţia este izolată la domiciliu, experţii medicali de la Casa Albă arată că pandemia ar putea provoca între 100.000 şi 240.000 de decese. Un oficial de la Pentagon, care a vorbit sub protecţia anonimatului pentru Reuters, a afirmat că Departamentul Apărării a pregătit 100.000 de saci de cadavre care ar urma să fie folosiţi în săptămânile următoare.

Din punct de vedere al morbidităţii, Statele Unite ale Americii se află pe primul loc cu 214.207 îmbolnăviri raportate de COVID-19, în timp ce Italia se află pe primul loc din punct de vedere al mortalităţii, cu 13.155 de decese puse pe seama noului coronavirus. În ceea ce priveşte mortalitatea, SUA au raportat 4.820 de decese. Numărul îmbolnăvirilor raportate de Italia este de 110.574.

Un bebeluş de şase săptămâni a murit în statul american Connecticut din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, una dintre cele mai tinere victime ale acestei boli, a anunţat miercuri guvernatorul Ned Lamont.

"Astăzi (miercuri - n.r.), cu adâncă tristeţe, putem confirma primul deces pediatric în Connecticut având legătură cu #COVID19. Un nou-născut de şase săptămâni din regiunea Hartford a fost transportat la spital fără semne vitale la sfârşitul săptămânii trecute şi nu a mai putut fi salvat", a informat guvernatorul din Connecticut pe contul său de Twitter. Lamont a explicat, în mai multe postări, că testele au confirmat că bebeluşul avea COVID-19.

În doar o lună, coronavirusul a devenit a treia cauză principală de deces în Statele Unite, potrivit unui medic din San Diego şi datelor Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează joi DPA.

COVID-19 ucide în prezent 748 de persoane pe zi în SUA, a declarat doctor Maria Danilychev, citând date de la Worldometers.info. Doar bolile cardiovasculare (1.774 decese pe zi) şi cancerul (1.641 decese pe zi) ucid zilnic mai multe persoane decât coronavirusul, arată datele CDC.

Potrivit datelor compilate de Danilychev, medic din San Diego, numărul deceselor în urma coronavirusului l-a depăşit pe cel cauzat de Alzheimer, accident vascular cerebral, boli pulmonare cronice şi accidente.

Din 2010, doar gripa a ucis între 12.000 şi 61.000 de americani pe an, conform Centrului American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Pandemia de gripă din 1918-1919 a ucis 675.000 de persoane doar în Statele Unite.

Noi state americane impun izolarea la domiciliu a populaţiei

Patru noi state americane au impus directive privind izolarea la domiciliu a populaţiei drept răspuns la pandemia de coronavirus care a dus la izolarea la domiciliu a aproximativ 80% dintre americani.

Guvernatorii din Florida, Georgia, Mississippi şi Nevada au implementat fiecare măsuri mai stricte miercuri, după ce numărul decesele s-au dublat la nivel naţional în ultimele doar în ultimele trei zile. Cu 925 de noi victime, Statele Unite au ajuns la un bilanţ de 4.800 de morţi cu 214.000 de cazuri de infectare confirmate.

Preşedintele Trump a afirmat că nu este nevoie ca guvernul federal să emită un decret naţional privind izolarea pentru că deja 39 de state şi Districtul Columbia au emis ordine care impun cetăţenilor să rămână la domiciliu cu excepţia ieşirilor pentru aprovizionarea cu alimente sau a deplasărilor la medic.

Liderul de la Casa Albă a mai vorbit şi despre un plan de oprire a zborurilor către principale focare ale pandemiei.

„Cu siguranţă avem în vedere, dar odată ce ai implementat asemenea măsură afectezi mai tare o industrie care este atât de necesară", a afirmat Donald Trump în discursul zilnic despre stadiul pandemiei.

Un asemenea plan ar închide aeroporturile din New York, New Orleans sau Detroit.

Marele Canion, sit din Arizona vizitat de milioane de turişti, a fost închis publicului

În cadrul măsurilor de protejare contra pandemiei de coronavirus, serviciul american al parcurilor naţionale a anunţat miercuri închiderea imediată a Marelui Canion, loc turistic din Arizona vizitat în fiecare an de milioane de turişti, scrie AFP.

Autorităţile din comitatul Coconino unde este situat Marele Canion, precum şi responsabili ai rezervaţiei amerindiene navajo vecină, au cerut  închiderea parcului de mai multe zile, îngrijoraţi că activităţile turistice continuă în ciuda recomandărilor de a stopa propagarea coronavirusului. 

Raul Grijalva, parlamentar democrat de Arizona, a afirmat de altfel pentru Arizona Republic că "sute" de vizitatori continuă să vină în parcul Marele Canion, chiar dacă măsurile oficialilor cer să fie evitată orice adunare mai mare de zece persoane. 

Dar serviciul parcurilor naţionale nu a decis închiderea generală a celor 419 situri de care răspunde în Statele Unite, preferând să analizeze situaţia "de la caz la caz", în funcţie de măsurile impuse de autorităţile locale, se arată pe site-ul serviciului. 

„De când am primit scrisoarea directorului Departamentului pentru Sănătate din comitatul Coconino care recomanda închiderea parcului naţional al Marelui Canion, l-am închis" cu efect imediat şi până la noi ordine, declară într-un comunicat şeful departamentului de Interne, David Bernhardt. 

Mai mult de 80 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în comitatul Coconino, dintre care cel puţin unul în interiorul parcului Marelui Canion. 

Numeroase parcuri naţionale, precum Yellowstone (Wyoming) sau Joshua Tree şi Yosemite (California), au fost închise din cauza pandemiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite