Pandemia COVID-19. Armata americană nu va mai oferi informaţii detaliate despre cazurile de infectare cu coronavirus în rândurile forţelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO US Army/ Staff Sgt. Michael Carden
FOTO US Army/ Staff Sgt. Michael Carden

Armata americană a decis că va înceta să mai ofere unele date mai detaliate despre infecţiile cu coronavirus în rândurile sale, invocând îngrijorarea că informaţiile ar putea fi utilizate de adversari pe măsură ce virusul se răspândeşte, relatează Reuters.

Secretarul Apărării al SUA, Mark Esper, a prezentat planul într-un interviu acordat Reuters, spunând că doreşte ca armata să continue să furnizeze date generale despre infecţiile din forţele armate, care au crescut joi.

Esper  a spus că doreşte să nu mai fie publicate unele dintre informaţiile specifice misiunilor, pentru a preveni compromiterea securităţii operaţionale.

„Ceea ce vrem să facem este să vă oferim date agregate. Dar nu vom dezagrega datele, deoarece ar putea dezvălui informaţii despre locul în care soldaţii ar putea fi afectaţi într-o proporţie mai mare decât în alte locuri ”, a spus Esper, fără a dezvălui cu exactitate ce informaţii ar fi reţinute sau când  va fi pus în aplicare planul.

Pe lângă actualizările zilnice cu privire la infecţiile din forţele armate, armata americană a comunicat săptămânal locurile unde au apărut cazuri, de la un vas de război până în interiorul Pentagonului şi la comandamente din întreaga lume.

Dar observaţiile lui Esper par să sublinieze îngrijorările armatei SUA cu privire la traseul virusului în următoarele luni, atât în ţară cât şi în străinătate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite