SUA şi Germania, o singură voce

SUA şi Germania,  o singură voce

„Germania va avea mereu un loc aparte în inima mea. Iar aceasta este legat de faptul că eu o plac foarte mult pe prietena mea, cancelarul Merkel, înţelepciunea ei , spiritul ei practic .Eu am încredere în ea când spune ceva şi ce poţi să speri mai mult de la un partener de nivel internaţional?“, a declarat Barack Obama în urma întâlnirii pe care a avut-o la Washington cu şeful guvernului german.

Statele Unite: Recesiunea naşte spioni

Statele Unite: Recesiunea naşte spioni

Bancheri concediaţi, studenţi îngrijoraţi de viitor, salariaţi care caută stabilitate financiară, cu toţii într-o Americă aflată în plină recesiune, cu toţii în căutarea unui loc de muncă. Astfel, CIA a ajuns să atragă un număr record de candidaţi în acest an, deşi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a ocupa un asemenea post sunt destul de dure iar salariile sunt mai mici decât în domeniul privat, informează AFP

Nici în cele mai negre vise ale sale actualul preşedinte al SUA, Donald Trump, nu credea că va ajunge în luna martie în an electoral pentru alegerile prezidenţiale, unde vizează al doilea mandat, şi să fie în această situaţia complicată.

acum 13 zile · comentarii (32)

Trăim în lumi paralele. Una este aceea a principiilor convenite de semnatarii unor tratate ce au constituit baza edificării instituţiilor menite a reda omenirii speranţa postbelică a reîntoarcerii cu faţa de la confruntări militare la cooperări politice şi economice benefice promotorilor acestora. Alta este cea din teren, rod al manipulării machiavelice promovate de personaje cu titulaturi oficiale democratice, dar cu apucături dictatoriale.

acum 13 zile · comentarii (7)

Introducerea stării de urgenţă, în România, constituie un recurs legitim la fortificarea societăţii prin monitorizarea respectării priorităţilor stabilite de instituţiile abilitate să acţioneze constituţional, în situaţii de criză, la nivel naţional. Cunoaşterea unor precedente internaţionale este utilă reflecţiei pragmatice şi acţiunii adecvate realităţilor din societatea românească.

acum 17 zile · comentarii (3)

Pentru a limita răspândirea coronavirusului în Statele Unite, Preşedintele Trump a făcut public că începând de vineri, 13 martie, ora 23:59, vor fi restricţionate călătoriile dintre Europa, Zona Schengen, şi Statele Unite, pentru o perioadă de 30 de zile.  Preşedintele a ţinut să precizeze că interdicţia va viza persoanele, şi nu transportul de bunuri dintre ţări.

acum 20 zile · comentarii (2)

Super Tuesday, Marţea alegerilor primare masive din SUA, a trecut cu o surpriză majoră pentru perspectiva candidaturii democrate: Vicepreşedintele lui Barack Obama, moderatul Joe Biden, a preluat prim planul cursei pentru nominalizarea democrată în faţa socialistului Bernie Sanders.

acum 28 zile · comentarii (52)

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii vor avea loc la sfârşitul anului 2020. Partidul Republican, în lipsa unui eveniment neprevăzut, îl va susţine pentru realegere pe actualul Preşedinte, Donald J. Trump. De cealaltă parte a spectrului politic, Partidul Democrat organizează, conform tradiţiei americane, alegeri primare pentru desemnare unui candidat care să îl înfrunte pe Preşedintele Trump.

acum 29 zile · comentarii (11)

Începând cu 24 ianuarie, Administraţia Trump a instituit noi reguli în ceea ce priveşte acordarea vizelor de turist femeilor însărcinate care doresc să călătorească în SUA cu unicul scop de a da naştere.   Prin aceste noi reguli se urmăreşte limitarea “turismului de naştere” practicat destul de des pentru a obţine cetăţenia americană pentru copiii astfel născuţi.

luna trecuta · comentarii (8)

Ce poţi face cu o singură replică auzită chiar înainte să te dai jos din pat? Mai întâi nu ştii că este replică. Dar ce e de fapt, un gând? Este oricum prea dimineaţă şi trebuie să îţi laşi visele în culise până când orele devin din nou plastice, minutele curg altfel, eşti iar în pat aproape să treci dincolo, în vis.

luna trecuta · comentarii (12)

A fost odată ca niciodată un timp în care eram în limba română în ţară. Atunci modul infinitiv ne era predat ca infinitivul cu formă scurtă, "a cânta", şi forma lungă din care se elimina "a" şi la verb se adauga "-re", "cântare". Acel timp al meu în limba română în ţară nu mai este de 2 decenii. Acest interviu a fost făcut pentru revista HORA în AMERICA de către Delia Pavel.

acum 2 luni · comentarii (1)

Administraţia Trump a emis un nou ordin prezidenţial ce vizează limitarea accesului la sistemul său de imigrare pentru şase ţări.  Mai exact, începând din 22 februarie 2020, cetăţenii din Nigeria, Eritreea, Sudan, Tanzania, Kârgâzstan şi Burma (Myanmar) nu vor mai putea beneficia de vize de imigrant.

acum 2 luni · comentarii (12)

Administraţia Preşedintelui Trump a emis un ordin prezidenţial prin care a suspendat temporar intrarea în SUA a resortisanţilor străini care au fost în China în ultimele 14 zile.  Acest ordin a fost dat pentru siguranţa naţională, în vederea evitării pericolului de răspândire a coronavirusului.

acum 2 luni · comentarii (4)

Sfârşitul de săptămână a adus o abundenţă de conferinţe şi întâlniri internaţionale, la Davos, la Tel Aviv şi la Bruxelles. Dezbaterile pe marile teme ale lumii au revenit pas cu pas spre aceleaşi mari întrebări şi realităţi greu de ocolit: Transformarea Americii ţine de Trump sau este o chestiune structurală?

acum 2 luni · comentarii (24)
Postari Recente