SUA şi Germania, o singură voce

SUA şi Germania,  o singură voce

„Germania va avea mereu un loc aparte în inima mea. Iar aceasta este legat de faptul că eu o plac foarte mult pe prietena mea, cancelarul Merkel, înţelepciunea ei , spiritul ei practic .Eu am încredere în ea când spune ceva şi ce poţi să speri mai mult de la un partener de nivel internaţional?“, a declarat Barack Obama în urma întâlnirii pe care a avut-o la Washington cu şeful guvernului german.

Statele Unite: Recesiunea naşte spioni

Statele Unite: Recesiunea naşte spioni

Bancheri concediaţi, studenţi îngrijoraţi de viitor, salariaţi care caută stabilitate financiară, cu toţii într-o Americă aflată în plină recesiune, cu toţii în căutarea unui loc de muncă. Astfel, CIA a ajuns să atragă un număr record de candidaţi în acest an, deşi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a ocupa un asemenea post sunt destul de dure iar salariile sunt mai mici decât în domeniul privat, informează AFP

Era de aşteptat să se petreacă o mişcare de amploare în ceea ce este deja super-tensionata relaţie comercială între Washington şi China, asta după ce, în această săptămână, la Shanghai, delegaţiile celor două ţări au întrerupt brusc negocierile, fără niciun fel de explicaţie.

acum 2 luni · comentarii (47)

Mai ţineţi minte călduroasa pledoarie a preşedintelui Trump în favoarea deţinerii de arme? Discursul său ţinut în aplauzele emoţionate şi entuziaste ale participanţilor la Convenţia anuală a a National Rifle Association, cel mai important actor american al ultra-influentului lobby în favoarea deţinerii libere a armelor, spunea tuturor cum ar fi putut fi evitată tragedia de la Bataclan din Paris unde teroriştii au ucis 130 de persoane:

acum 18 zile · comentarii (32)

Entitatea europeană - nicidecum euroasiatică - dintre Prut şi Nistru  a marcat 28 de ani de la eliberarea de sub dominaţia imperială sovietică, un moment în care niciun oficial autohton sau străin nu a pomenit adevărul istoric că anterior includerii manu militari în URSS, ţinutul dintre Prut şi Nistru era, împreună cu Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud - momentan aflate sub administraţie străină -, parte a României interbelice.

acum 23 zile · comentarii (30)

Au trecut mai bine de cincisprezece ani de la aderarea României la NATO, douăzeci şi unu de ani de la stabilirea „Parteneriatului pentru viitor” marcă a administraţiei Constantinescu şi câteva luni de la apelul Comsiei Europene care a solicitat SUA eliminarea vizelor de călătorie pentru statele membre ale Uniunii Europene. Suntem membri ai NATO şi UE, parteneri strategici ai SUA şi chiar în aceste condiţii avem nevoie de vize...

acum 30 zile · comentarii (11)

La ora la care scriu, sunt confirmaţi cel puţin 20 de morţi şi 26 de răniţi într-un alt episod de teribilă violenţă provocat de adolescenţi înarmaţi care, în ceea ce a devenit o realitate simbolică pentru America zilelor noastre, intră într-un local public şi încep să tragă cu armamentul din dotare, la întâmplare, ucigând pe toţi cei ce se află în zonă.

acum 2 luni · comentarii (123)

Comitetul senatorial american pe probleme serviciilor de informaţii a dat publicităţii raportul intitulat „Russian Efforts Against Election Infrastructure“, primul volum al unei anchete parlamentare realizată de reprezentanţi ai republicanilor şi democraţilor asupra încercărilor ruseşti de a interveni în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2016.

acum 2 luni · comentarii (9)

Audierea în Congresul American a consilierului special Robert Mueller III, cel care a efectuat ancheta asupra implicării staff-ului electoral republican al lui Donald Trump în afacerea interferenţei Rusiei în alegerile americane din 2016, a fost ceea ce se aştepta şi nimic mai mult.

acum 2 luni · comentarii (66)

Postul american de televiziune de ştiri CNN a dat publicităţii o analiză completă a activităţilor lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, în Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în 2012 pentru aproape 7 ani ca să fugă de acuzaţiile de asalt, viol şi alte infracţiuni sexuale în Suedia.

acum 2 luni · comentarii (27)

Am citit cartea cu sete. O recomand drept lectură obligatorie în Universitatea Naţională de Apărare, Colegiul Naţional de Apărare, academiile categoriilor de forţe şi SNSPA, la cursurile de leadership (tactic, operaţional, strategic). Ash Carter aduce laolaltă pasiunea, rigoarea şi integritatea absolute faţă de Cauză şi de Organizaţie, setând fără echivoc consistenţa de excepţie a unei lecturi de o valoare fără precedent pentru mine.

acum 2 luni · comentarii (4)

Una dintre marile teme de dezbatere la nivelul evoluţiilor relaţiilor internaţionale globale se referă la perspectiva realegerii lui Donald Trump pentru al doilea mandat în luna noiembrie a anului 2020. Am trecut în revistă atât sondajele de opinie de ultimă oră, cât şi evaluările la zi ale tuturor analiştilor, demografilor, istoricilor şi statisticienilor americani pentru a vedea argumentele pentru şi contra realegerii lui Donald Trump.

acum 2 luni · comentarii (42)

Scandalul comunicaţiilor diplomatice britanice ale Ambasadorului Marii Britanii în SUA a făcut epocă şi e departe de a se încheia. El ridică multe probleme de etică, dar acoperă, printr-o făcătură glamuroasă, un caz mult mai grav, care a ajuns deja în mâinile Scotland Yard-ului, fiind vorba despre spionaj şi operaţiuni speciale menite să submineze relaţiile americano-britanice şi să arunce în aer credibilitatea Foreign Office-ului britanic.

acum 2 luni · comentarii (11)

Nu este numai un scandal, încă unul, din lumea fotbalului. Nici pe departe. Este o problemă naţională şi internaţională care încinge spiritele, aşa cum se întâmplă de regulă cu tot ceea ce înseamnă contestarea publică a politicii lui Donald Trump şi a vederilor sale super-conservatoare.

acum 2 luni · comentarii (29)

În anul 49 î. Hr. generalul Iulius Cezar, în fruntea Legiunii a XIII-a Gemina, a ajuns la malurile râului Rubicon, în nordul Italiei. O veche lege interzicea oricărei armate traversarea Rubiconului – râul de hotar între Italia şi Galia Cisalpină. Conform istoricului roman Suetonius, Cezar s-a oprit pentru o clipă, apoi a traversat râul, iar cuvintele rostite de el, Alea iacta est (zarurile au fost aruncate), au rămas în istorie.

acum 2 luni · comentarii (16)
Postari Recente