Opt membri ai Congresului american, arestaţi la un protest pentru reforma imigraţiei

Opt membri ai Congresului american, arestaţi la un protest pentru reforma imigraţiei

Un congressman arestat la marsul pentru reforma imigratiei, din Washington FOTO AFP

Mai mulţi membri ai Congresului american au fost arestaţi în timpul unui protest în Washington prin care se cerea adoptarea reformei imigraţiei, blocată în Congres, după ce a trecut de Senat. Aproximativ 200 de lideri de sindicat şi avocaţi specializaţi în domeniul imigraţiei au fost, de asemenea, reţinuţi de poliţia locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opt aleşi americani au fost arestaţi, în timpul marşului la care au participat 10.000 de protestatari.

Conform poliţitiei de la Capitol, ei vor fi acuzaţi de „obstrucţionare şi incomodare“ a traficului, considerate infracţiuni.

„Eu şi colegii mei nu ne temem de arest, deoarece credem că e important să împingem America înainte“, a declarat congressman-ul democrat, Charles B. Rangel, într-un videoclip postat pe contul său de Twitter.

Din cauza falimentului tehnic al Guvenului american, locul în care s-a desfăşurat protestul era închis, însă, potrivit primului Amendament, organizatorii aveau dreptul de a ţine demonstraţia. Aceeaşi excepţie a fost folosită pentru ca veteranii de război să viziteze National World War II Memorial şi National Mall, săptămâna trecută.

Senatul, în care Democraţii deţin majoritatea, au promulgat reforma imigraţiei în iulie, însă nu au reuşit să obţină susţinere mai departe în Congres.

Legea imigraţiei le-ar permite celor 11 milioane de muncitori străini fără acte să nu se mai ascundă şi să înceapă „o călătorie de 13 ani spre obţinerea cetăţeniei“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările