„Omul în negru“ a făcut măcel într-un bar din California

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prieteni ai tinerilor aflaţi în barul în care un bărbat a deschis focul aşteptau veşti despre starea lor EPA/EFE
Prieteni ai tinerilor aflaţi în barul în care un bărbat a deschis focul aşteptau veşti despre starea lor EPA/EFE

Un atac armat soldat cu 13 morţi a îndoliat Statele Unite ale Americii. Un bărbat îmbrăcat din cap până în picioare în negru a deschis focul în cursul nopţii de miercuri spre joi într-un bar din localitatea Thousand Oaks, situată în apropiere de Los Angeles, unde avea loc o petrecere studenţească, ucigând 12 persoane, inclusiv un poliţist, şi rănind alte 21. Ulterior, atacatorul s-a sinucis, relatează CNN.

În momentul în care agresorul a deschis focul, în local se aflau în jur de 200 de oameni. „L-am văzut pe trăgător, era îmbrăcat tot în negru, avea ochelari, era camuflat. A scos o armă şi a început să tragă“, a declarat pentru AFP Holden Harrah, în vârstă de 20 de ani, adăugând că s-a târât pe burtă pentru a reuşi să iasă din bar, după care a fugit la maşina sa, care e parcată în apropiere. 

„A tras mult, cel puţin de 30 de ori, încă aud focurile de armă“, a declarat un alt martor pentru „Los Angeles Times“.

„Trăgea cât de multe gloanţe putea şi, când reîncărca, toţi încercau să fugă. Trebuie să recunosc că nu m-am uitat în urma mea“, a declarat Matt Wennerstron, un student în vârstă de 20 de ani, care obişnuia să vină des în acest local. 

În bar se aflau, potrivit CNN, şi şase poliţişti care nu erau însă în tură. Mama unei tinere a relatat că aceştia au făcut zid viu pentru a-i apăra fiica. 

La câteva ore după atac, „omul în negru“ a fost identificat. Şeriful Geoff Dean a declarat că este vorba despre un un fost membru al Corpului de Infanterie Marină al SUA  - Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, care ajunsese în ultima perioadă în atenţia autorităţilor, însă pentru incidente „minore“, printre care o coliziune în trafic şi perturbarea liniştii publice.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite