SUA, coronavirus. Trump recunoaşte că are probleme să achiziţioneze materiale de protecţie a medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că „piaţa mondială ... a înnebunit“ şi că guvernului federal „nu îi este uşor“ să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: 'Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial'.

SUA 'au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate', a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că „piaţa mondială ... a înnebunit“ şi că guvernului federal „'nu îi este uşor“ să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. 

Secretarul apărării din Statele Unite, Mark Esper, a declarat luni că Departamentul apărării "nu poate acoperi nevoile tuturor" din inventarul forţelor armate americane. Oficialul american a făcut declaraţia după ce mai mulţi guvernatori americani au solicitat spitale de campanie de la armată, potrivit Rador care citează CNN.

"Am vorbit până acum cu 7, 8, 9, 10 guvernatori şi fiecare dintre ei au solicitat spitale de campanie, iar cei ale căror state sunt de-a lungul coastelor au solicitat nave. În mod clar, nu putem acoperi nevoile fiecăruia cu ce avem pe inventarul nostru, dar ne bazăm pe FEMA (Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă) să facă o analiză, să o valideze şi apoi urmează prioritizarea", a declarat Mark Esper, care a precizat că, în concepţia sa, spitalele de campanie reprezintă o modalitate de a compensa o lipsă acută.

"Cum văd eu utilizarea spitalelor noastre de campanie în timpul primelor faze ale pandemiei: dacă coronavirusul afectează un oraş unde autorităţile luptă încă să organizeze capacităţile spitaliceşti, mai ales spaţiul pentru paturi, noi intervenim pentru o perioadă de timp, câteva săptămâni, şi asigurăm necesarul de paturi, până când autorităţile organizează şi convertesc săli de gimnastică, hoteluri, dormitoare de colegii şi alte spaţii la care se lucrează în prezent", a declarat Mark Esper.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite