Oficial. Joe Biden este candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA. „Biroul Oval ar trebui să fie un centru de comandă. Este doar haos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Joe Biden a fost desemnat oficial, la Convenţia Partidului Democrat, candidat pentru alegerile prezidenţiale americane care vor avea loc în luna noiembrie, potrivit BBC.

Doi foşti preşedinţi democraţi - Bill Clinton şi Jimmy Carter - şi fostul secretar de stat Colin Powell, republican, l-au susţinut pe Biden.

Este a treia oară când Biden, în vârstă de 77 de ani, se află în cursa pentru Casa Albă.

În a doua seară a Convenţiei, marţi, Bill Clinton a rostit un discurs în care a vorbit despre „haosul” adus de Donald Trump în Biroul Oval.

„Donald Trump spune că noi conducem lumea”, a spus Clinton în mesajul de 5 minute înregistrat din casa lui din Chappaqua, New York. „Ei bine, suntem singura economie industrială majoră a cărei rată de şomaj s-a triplat. În astfel de timpuri, Biroul Oval ar trebui să fie un centru de comandă. În schimb, este unul de furtună. Este doar haos”.

După discursurile susţinute luni seară de fosta primă doamnă Michelle Obama şi de senatorul Bernie Sanders, discursurile de marţi au avut ca obiectiv să demonstreze votanţilor că Partidul Democrat este cel mai potrivit să rezolve problemele de acasă şi din străinătate.

Powell a spus că Biden „împărtăşeşte valorile pe care le-am învăţat crescând în South Bronx şi în armată”. El a susţinut că acestea trebuie readuse la Casa Albă.

În luna iunie, Powell, care a fost secretar de stat al preşedintelui George W Bush, a afirmat că Trump este mincinos şi că îl sprijină pe Biden.

Cindy McCain, văduva senatorului republican John McCain, a vorbit despre prietenia dintre soţul ei şi Biden. Ei se numără între republicanii care îl sprijină pe Biden în cursă.

Jill Biden, soţia candidatului democrat, a susţinut primul discurs al serii, dintr-o sală de clasă goală în Delaware, unde a predat limba engleză în anii 1990. Ea i-a îndemnat pe toţi să voteze: „Sarcinile pe care le ducem sunt grele şi avem nevoie de cineva cu umeri puternici. Ştiu că dacă încredinţăm naţiunea aceasta lui Joe, va face pentru familiile voastre ceea ce a făcut pentru a noastră: ne-a adus laolaltă şi ne-a făcut un întreg”.

Donald Trump a lansat câteva mesaje critice pe Twitter la adresa republicanilor neloiali şi l-a descris din nou pe Biden ca marionetă a radicalilor de stânga.

Marţi, preşedintele se afla în Arizona, ultima lui oprire dintr-o săptămână de campanie în state-cheie.

Cele mai multe sondaje arată, în prezent, că Biden este favorit.

Convenţia Democrată va continua miercuri şi joi, când vor vorbi senatoarea Kamala Harris, nominalizată de Biden pentru postul de vicepreşedinte, Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale din 2016, şi fostul preşedinte Barack Obama. Convenţia se va încheia cu un discurs de acceptare susţinut de Joe Biden.

Convenţia de anul acesta, programată iniţial să aibă loc în Milwaukee (Wisconsin), are loc de la distanţă, din cauza pandemiei, cu segmente live şi înregistrate.

Convenţia Naţională Republicană va avea loc, în mare parte virtual, săptămâna viitoare.

Donald Trump îşi va susţine dscursul de acceptare a nominalizării pentru rolul de candidat la Casa Albă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite