Oficial american: Statele Unite, văzute de către alte ţări ca „exportatoare ale ideologiei supremaţiei albilor”

Oficial american: Statele Unite, văzute de către alte ţări ca „exportatoare ale ideologiei supremaţiei albilor”

După o creştere a atacurilor motivate rasial, peste tot în lume, ale state încep să privească SUA ca un exportator de supremaţie a albilor, a declarat un oficial al american din domeniul combaterii teroriste, vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreme de aproape două decenii, SUA au arătat cu degetul către alte ţări care sunt exportatoare de ideologice islamistă extremistă”, a spus Russell Travers, director al Centrului Naţional de Combatere a Terorismului. „Suntem văzutţi acum ca un exportator de ideologie a supremaţiei albilor. Aceasta este o realitate pe care va trebui să o înţelegem”.

După ce au petrecut anii de după 11 septembrie 2001 în specializarea pe combaterea grupurilor islamiste, oficialii din contra-terorism trebuie să recupereze acum şi să înţeleagă ameninţarea supremaţiei albe, potrivit lui Travers.

„Nu înţelegem pe deplin cum sunt influenţaţi atacatorii sau ce înseamnă relaţiile dintre extremişti”, a mai precizat el.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: