O fetiţă de 10 ani a murit după ce a contractat o amibă mâncătoare de creier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lily Mae Avant (10 ani) a înotat într-un râu din Texas şi a luat de acolo un parazit, o amibă rară, însă periculoasă. Fetiţa şi-a pierdut viaţa la scurt timp.

Lui Lily Mae Avant i s-a făcut rău după o excursie cu familia la râul Brazos din Texas. S-a scăldat acolo şi ulterior a avut dureri puternice de cap, însoţite de febră. Părinţii nu s-au îngrijorat, s-au gândit că era o viroză, însă, câteva zile mai târziu, starea ei s-a agravat şi a devenit incoerentă.  

Când au ajuns la doctor, au aflat că fiica lor contractase o infecţie cu Naegleria fowleri, un organism care se găseşte mai ales în lacuri şi râuri. Odată ce intră în nas, amiba poate ajunge până la creier, potrivit CBS News.

În cele din urmă, copila a murit. „Medicii ne-au spus că nu se mai poate face nimic pentru ea şi că au epuizat toate resursele, iar infecţia este gravă“, a declarat mătuşa lui Lily. „Erau mulţi oameni în apă în ziua aia şi nu înţelegem cum i s-a întâmplat tocmai ei“, a mai declarat femeia.

Până acum, în Statele Unite, 145 de oameni au fost infectaţi cu acest parazit, care a ucis 141 dintre persoane. A fost descoperit în 1960, conform Center for Disease Control and Prevention. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite