O universitate americană a exmatriculat 238 de studenţi pentru că au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

238 de studenţi înscrişi la Universitatea din Virginia nu mai pot reveni la cursuri în toamnă pentru că nu s-au conformat condiţiei vaccinării obligatorii, potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, relatează CNN.

Potrivit politcii anti-COVID-19 a Universităţii din Virginia,  „toţi studenţii care trăiesc, studiază sau lucrează fizic” în cadrul instituţiei au obligaţia să fie vaccinaţi complet înainte de a reveni la cursuri pentru semestrul din toamnă, în anul academic 2021-2022.

„Exmatriculaţi înseamnă că sunt neeligiibili pentru a participa la cursuri”, a transmis un reprezentant al universităţii, precizând că circa 96.6% din corpul studenţesc este vaccinat, circa 1% dintre studenţi sunt neimunizaţi, în timp ce 1.3% au fost exceptaţi în baza unor motive medicale sau religioase.

„Cei nevaccinaţi au obligaţia să poarte mască permanent în preajma celorlalţi, în interior şi în exterior. Cei exceptaţi de la politica vaccinării obligatorii vor trebui să se testeze o dată pe săptămână. Frecvenţa testării ar putea creşte”, a spus el.

Studenţii exmatriculaţi au primit notificări multiple - mailuri, mesaje text, apeluri telefonice - să se vaccineze în perioada 20 mai - 1 iulie.

„Statisticile noastre arată că studenţii au răspuns în număr mare solicitărilor noastre. Asta înseamnă că putem avea un semestru în care personalul şi studenţii vor putea avea interacţiuni normale, în persoană”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

60% dintre studenţii înscrişi la Universitatea din Virginia provin din statul Virginia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite