O republicană apropiată de mişcarea complotistă QAnon a câştigat un loc în Congresul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marjorie Taylor Greene FOTO EPA EFE
Marjorie Taylor Greene FOTO EPA EFE

O candidată pro-Trump, apropiată de mişcarea complotistă QAnon, care susţine ideea că Trump desfăşoară un război secret împotriva unei secte mondiale formate din pedofili satanişti, a fost aleasă marţi în Camera Reprezentanţilor din SUA, unde va reprezenta statul Georgia, un bastion republican, relatează AFP.

Marjorie Taylor Greene este aproape sigură că va câştiga acest loc în camera inferioară a Congresului SUA, după victoria sa în alegerile primare republicane din august. Ea îşi va începe mandatul pe 3 ianuarie. "Mare victorie în această seară!", a postat pe Twitter republicana în vârstă de 46 de ani.

Preşedintele american Donald Trump a felicitat-o călduros pentru victoria sa în alegerile primare, într-o postare pe Twitter: "Marjorie este solidă în toate privinţele şi nu abandonează niciodată - o adevărată câştigătoare".

În timpul campaniei sale pentru alegerile primare, Marjorie Taylor Greene s-a revendicat din mişcarea pro-Trump QAnon, care se răspândeşte din 2017 pe reţelele sociale.

Această mişcare de extremă dreapta apără ideea că Donald Trump desfăşoară un război secret împotriva unei secte mondiale formate din pedofili satanişti.

Citeşte şi:

Bărbaţii din spatele mişcării QAnon. Cine este Q, sursa adepţilor teoriei conspiraţiei despre un complot anti-Trump

QAnon în Europa. Populişti, protestatari, conspiraţionişti: cum îmbrăţişează bătrânul continent ultima teorie conspiraţionistă a Americii

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite