Cineva apasă „butonul” şi întrerupe discursurile televizate ale preşedintelui Joe Biden. Noua teorie a conspiraţiei din mediile politice americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

O nouă teorie a conspiraţiei privindu-l pe Joe Biden circulă în mediul online din SUA. CNN relatează un episod care a avut loc  într-un comitet senatorial, unde a fost audiat secretarul de stat Antony Blinken, care a fost întrebat de un senator republican cine este persoana care are „butonul” şi abilitatea de a-l reduce la tăcere pe preşedintele SUA, întrerupându-i discursurile transmise în direct.

Senatorul republican Jim Risch l-a întrebat pe secretarul de stat Antony Blinken cine apasă butonul care închide microfonul lui Joe Biden. CNN scrie că este o nouă teorie a conspiraţiei şi relatează episodul dintre cei doi politicieni.

„Cineva la Casa Albă are autoritatea să apese butonul şi să taie discursul preşedintelui şi sunetul. Cine este această persoană?”, l-a întrebat senatorul Jim Risch pe Antony Blinken.

Blinken a răspuns că „Biden vorbeşte fără să fie întrerupt”, dar senatorul nu s-a lăsat convins.

„Vreţi să spuneţi că nu e nimeni la Casa Albă care poate poate să-i întrerupă discursul, pentru că asta s-a întâmplat ieri şi s-a mai întâmplat şi înainte de asta?”, a replicat senatorul Risch. „S-a vorbit mult că cineva are puterea de a apăsa butonul şi de a-i tăia sunetul, de a-l opri să vorbească. Cine este această persoană?”

„Nu există o astfel de persoană”, a răspuns Blinken.

„Nu sunteţi conştient de faptul că acest lucru chiar se întâmplă?”, a insistat senatorul. „Vreţi să spuneţi comitetului că nu există o persoană la Casa Albă care apasă butonul şi îl taie pe preşedinte în mijlocul propoziţiei?".

De la ce a pornit această teorie?

Ideea de buton care taie discursul lui Biden pare să fi apărut din cauza unui tweet de pe contul Republican National Committee, care îl arată pe Joe Biden începând să vorbească la un eveniment, iar apoi transmisiunea Casei Albe se întrerupe.

Astfel conform CNN, Jim Risch crede că preşedintele nu este în toate capacităţile mintale, iar Casa Albă cunoaşte acest lucru şi îi întrerupe discursurile live pentru ca acesta să nu se facă de râs.

CNN arată că realitatea este cu totul alta: Întâmplarea a avut loc la o întâlnire care s-a desfăşurat în oraşul Boise, Idaho, cu oficiali federali şi locali, despre criza declanşată de incendiile din vestul SUA. Întâlnirea era trecută în calendarul preşedintelui, iar presa era anunţată că are acces în încăpere pentru a lua câteva imagini, iar apoi trebuie să părăsească sala, o procedură obişnuită.

Potrivit CNN, aceasta este o teorie a conspiraţiei, că ar exista un personaj misterios care apasă un buton care are puterea de a-l reduce la tăcere pe preşedintele SUA. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite