O nouă filmare, din alt unghi, arată că trei agenţi de poliţie stăteau cu genunchii pe George Floyd. Ce spune raportul medical VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portret al lui George Floyd, afişat în apropierea locului unde a fost arestat. Foto EPA EFE
Portret al lui George Floyd, afişat în apropierea locului unde a fost arestat. Foto EPA EFE

O nouă filmare, dintr-un alt unghi, apărută în spaţiul pubic, arată că trei poliţişti, dintre cei patru care au participat la operaţiune, l-au imobilizat pe George Floyd şi s-au aşezat cu genunchii pe acesta până nu a mai respirat, nu unul aşa cum se credea iniţial. Între timp, a fost elaborat şi raportul medical preliminar în cazul morţii afro-americanului.

O nouă înregistrare cu puternic impact emoţional arată că trei dintre cei patru ofiţeri care au participat la reţinerea lui George Floyd s-au urcat cu picioarele pe acesta, nu doar Derek Chauvin care a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor.

În filmare se aude cum bărbatul le spune de mai multe ori poliţiştilor că nu poate respira şi îi imploră să îi dea drumul. Deocamdată poliţia din Minneapolis şi familia victimei nu au comentat în privinţa autenticităţii materialului.

FBI a cerut ajutorul publicului pentru furnizarea oricăror materiale ale incidentului, în vederea finalizării anchetei. 

Ce spune raportul medical în baza căruia ofiţerul Chauvin a fost arestat

Chauvin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape 9 minute şi a continuat timp de alte 3 minute după ce Floyd a rămas lipsit de reacţie, se arată în pângerea formulată împotriva poliţistului.

Conform raportului medical preliminar, George Floyd suferea de o afecţiune cardiacă şi avea hipertensiune, care, în combinate cu efectul forţei folosite de poliţie, dar şi cu potenţiale substanţe toxice prezente în corpul său, au contribuit probabil la deces.

La autopsie nu s-au evidenţiat dovezi că decesul ar fi survenit în urma asfixierii sau strangulării, dar în plângerea formulată împotriva poliţistului se menţionează că agenţii sunt instruiţi că tehnica imobilizării cu genunchiul este potenţial periculoasă.

George Floyd este un afro-american al cărui deces a declanşat proteste în întreaga ţară. El a murit luni seara imediat după ce a fost arestat de poliţie, fiind suspectat că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite