O notă internă a Pentagonului avertizează asupra „posibilităţii reale” a  revenirii epidemiei la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamenul Apărării trebuie să se pregătească să opereze într-un mediu al persistenţei globale a coronavirusului până cel puţin în vara anului 2021 când este estimată disponibilitatea unui vaccin se arată într-un memo al Pentagonului consultat de Task & Purpose.

„Ne aşteaptă un drum lung, cu posibilitatea reală a revenirii Covid-19”, se arată în memo -ul menit să fie un update al ghidului emis de secretarului apărării Mark Esper pe 1 aprilie 2020. 

„De aceea trebuie să ne concentrăm din nou atenţia asupra reluării misiunilor de importanţă critică, să ne creştem activitatea şi să facem pregătirile necesare în eventualitatea unei reizbucniri a epidemiei COVID-19  la sfârşitul acestui an”, se arată în nota internă.

Documentul, care este un draft nepurtând semnătura lui Esper, stabileşte repere pentru reluarea activităţii militare, cu creşterea ritmului operaţiunilor militare, repoziţionarea forţelor şi dotarea cu echipamente necesare luptei cu pandemia.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a spus că nota nu este de actualitate.

Documentul nu a fost transmis oficial şi e posibil să fi fost actualizat de când a început să circule printre millitari la începutul lunii mai, a declarat un oficial în domeniul apărării care a vorbit sub condiţia anonimatului.

„Toate datele sugerează că vom opera într-un mediu de persistenţă globală a COVID-19 în următoarele luni. Situaţia se menţine cel mai probabil până la obţinerea unei imunităţi pe scară largă prin imunizare sau imunitate dobândită prin vindecare”, se mai arată în memo.

 Amesh Adalja, cercetător de grad înalt şi medic specializat în boli infecţioase la Centrul de Siguranţă Sanitară al Universităţii Johns Hopkins, a declarat recent pentru New York Times că lucrurile trebuie să meargă perfect pentru a avea un vaccin extrem de devreme, şi anume ianuarie 2021.

„Dezvoltarea unui vaccin nu merge mereu aşa cum aşteptăm. Procesul producţiei este marcat de obstacole. Ne mişcăm mai repede ca niciodată, dar trebuie să fim pregătiţi pentru un ritm mai încetinit odată ce eforturile noastre avansează”, a explicat acesta.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite