O mamă din California s-a luptat cu mâinile goale cu o pumă pentru a-şi salva copilul de 5 ani

O mamă din California s-a luptat cu mâinile goale cu o pumă pentru a-şi salva copilul de 5 ani

Foto Shutterstock

O femeie din California s-a luptat cu o pumă care îi atacase fiul de 5 ani. Ea este „adevăratul erou”, spun poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului, citaţi de The Guardian. Animalul a fost ucis deoarece era agresiv, mai spun ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

O pumă, de 30 de kilograme, l-a prins pe băiatul de 5 ani care se juca pe lângă casă, în localitatea Calabasas, din sudul Californiei,  şi l-a târât circa 40 de metri, a spus Patrick Foy, purtător de cuvânt al Departamentului petru animale sălbatice şi peşti din California, scrie The Guardian. 

Băiatul a suferit răni grave la cap şi la nivelul torsului, dar este în stare stabilă. El a fost internat la un spital din Los Angeles, a spus Foy.

„Adevăratul erou al acestei poveşti este mama lui, deoarece ea i-a salvat în mod clar viaţa fiului ei”, a spus Foy.

Femeia care se afla în casă, în acel moment, „a ieşi în fugă din casă şi a început să lovească puma cu mâinile goale, salvându-l pe fiul ei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Părinţii l-au dus imediat pe băiat la spital, unde poliţiştii au fost înştiinţaţi cu privire la atac şi au trimis la faţa locului un ofiţer de la Poliţia animalelor. Acesta a descoperit animalul, care a devenit agresiv şi faţă de el, aşa că a fost nevoit să-l împuşte.

„Din cauza comportamentului violent al animalului, dar şi datorită faptului că acesta se afla în proximitatea locului unde s-a întâmplat atacul, ofiţerul l-a ucis imediat pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”, a declarat Poliţia Animalelor într-un comunicat.

Testele ADN făcute ulterior au confirmat că acea pumă este cea responsabilă de atacarea copilului, se arată în comunicat.

O altă pumă a fost reperată în aceeaşi zonă şi a fost tranchilizată pentru a i se face teste. Puma a fost eliberată înapoi în sălbăticie deoarece s-a dovedit faptul că nu a fost implicată în atac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările