O fetiţă s-a născut dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetita care s-a născut in urma unui embrion congelat

O fetiţă s-a născut în octombrie anul acesta, dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani, relatează BBC. În SUA mai există 1.000 de embrioni congelaţi.

Embrionul a fost congelat în octombrie 1992 şi a rămas aşa până în februarie 2020, când Tina şi Ben Gibson din Tennessee l-au adoptat. Se pare că Molly Gibson a stabilit un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă de congelare a unui embrion care a avut ca rezultat o naştere, doborând un record stabilit de sora ei mai mare, Emma, conform BBC.

Familii precum Gibson pot adopta unul dintre embrionii congelaţi la National Embryo Donation Center (NEDC), o entitate non-profit, creştină, din Knoxville şi pot da naştere unui copil care nu este legat genetic de ei.

Potrivit NEDC, există un milion de embrioni umani congelaţi depozitaţi în SUA chiar acum.

Mark Mellinger, directorul de marketing şi dezvoltare al NEDC, a declarat că experienţa cu infertilitatea este frecventă în rândul familiilor care caută donaţii de embrioni.

Fondată în urmă cu 17 ani, NEDC a facilitat peste 1.000 de adopţii şi naşteri de embrioni şi acum efectuează aproximativ 200 de transferuri în fiecare an.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite