O fată de 13 ani a evadat după 88 de zile de captivitate în mâinile ucigaşului părinţilor ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jayme Closs FOTO NBC News
Jayme Closs FOTO NBC News

Jayme Closs, o fată de 13 ani din Wisconsin, Statele Unite, a fost salutată ca o „eroină“, vineri, a doua zi după ce a evadat dintr-o casă în care a stat captivă timp de 88 de zile. Răpitorul ei este un tânăr de 21 de ani care i-a ucis părinţii.

Jayme Closs a dispărut la 15 octombrie 2018. În acea zi, părinţii ei, James şi Denise Closs, de 56 de ani, respectiv 46 de ani, au fost împuşcaţi mortal în propria casă din Barron, în regiunea Marilor Lacuri, de către un tânăr care le-a spart uşa de la intrare şi a dat buzna în interior pentru a le răpi fiica.

Şocaţi de această dramă, poliţia şi locuitorii din statul Wisconsin s-au lansat în căutarea ei, dar în zadar, scrie AFP.

Joi după-amiază, fata a profitat de absenţa răpitorului ei şi a fugit din casa în care era ţinută captivă, situată într-o zonă izolată din apropierea sătucului Gordon, situat la 100 de kilometri nord de Barron.

Murdară şi dezorientată, ea a cerut ajutorul unei femei care îşi plimba câinele. Aceasta a dus-o la un vecin, care a alertat poliţia.

„Era ca o fantomă“, a spus el pentru presa locală.

Fata afirmă că nu l-a cunoscut pe răpitorul ei până când i-a ucis părinţii.

Nici poliţia nu a avut informaţii despre el până acum. Suspectul în acest caz este Jake Thomas Patterson, un tânăr de 21 de ani. El a fost arestat după evadarea fetei şi va fi adus luni în faţa unui judecător pentru a fi inculpat pentru răpire şi dublă crimă.

„Suspectul a avut intenţia clară de a o răpi pe Jayme“ şi a „plănuit“ în detaliu acest act, a declarat într-o conferinţă de presă Chris Fitzgerald, şeriful din Baron.

Imagine indisponibilă

Şeriful din Barron prezentându-l pe răpitorul lui Jayme Closs FOTO EPA-EFE

Adolescenta a fost „singura sa ţintă. Nu ştim cum a reperat-o“, a adăugat oficialul din poliţie.

În cursul unei percheziţii la domiciliul lui Jake Thomas Patterson, poliţiştii au găsit mai multe arme, printre care şi una care corespunde celei folosite în uciderea soţilor James şi Denise Closs.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite