O companie din SUA a produs un pistol real care seamănă cu o jucărie LEGO. Invenţia a adus un val de critici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Instagram
Foto: Instagram

​O companie din Statele Unite care vinde arme a atras un val de critici după ce a prezentat un pistol care arată ca o jucărie LEGO. În SUA este ilegală producţia unor jucării care să semene foarte precis cu armele adevărate, însă legea nu interzice explicit producerea unor arme care să semene cu jucăriile.

Compania Culper Precision a anunţat că varianta sa personalizată de pistol Glock, denumită Block 19, a fost dezvoltată pentru „a pune în evidenţă bucuria pură a trasului cu arma ca sport”, scrie BBC.

Însă producătorul danez de jucării LEGO i-a scris companiei şi i-a cerut să oprească producţia acestor arme, care sunt acoperite cu nişte piese asemănătoare pieselor LEGO. 

Asociaţiile care militează pentru controlul armelor au descris demersul companiei drept iresponsabil şi periculos.

Culper Precision a precizat într-un comunicat că a realizat Block 19 cu scopul de a arăta că armele sunt „pentru toată lumea” şi că „a deţine o armă şi a trage cu ea în mod responsabil este o activitate plăcută”.

Compania a mai precizat că armele pot fi cumpărate doar de cei care au dreptul legal să deţină o armă.

În SUA este ilegală producţia unor jucării care să semene foarte precis cu armele adevărate, însă legea nu interzice explicit producerea unor arme care să semene cu jucăriile.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Culper Precision (@culperprecision)
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite