O avocată dezvăluie ce vrea Trump de la Assange pentru a-l scăpa de justiţia americană

O avocată dezvăluie ce vrea Trump de la Assange pentru a-l scăpa de justiţia americană

Julian Assange FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump îi oferă graţierea lui Julian Assange dacă acesta dezvăluie sursa piratării e-mailurilor Comitetului Naţional Democrat în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016, a declarat avocata co-fondatorului WikiLeaks în faţa unui tribunal din Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocata Jennifer Robinson susţine că a participat la o întâlnire în care un fost membru republican al Camerei Reprezentanţilor, Dana Rohrabacher, şi Charles Johnson, cunoscut ca având legături strânse cu echipa de campanie a lui Donald Trump, au făcut această ofertă, transmite agenţia de presă Reuters, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Propunerea prezentată de congresmanul Rohrabacher a fost ca domnul Assange să identifice sursa postărilor din campania din 2016 în schimbul unei forme de graţiere”, a declarat avocata.

Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, se luptă să oprească extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat de conspiraţie în vederea piratării unor computere guvernamentale şi de încălcarea unei legi privind spionajul, în urma publicării unor telegrame confidenţiale de către WikiLeaks în perioada 2010-2011.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările