NSA nu neagă spionarea membrilor din Congresul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a răspuns într-o manieră vagă documentului trimis de senatorul Bernie Sanders instituţiei americane în care membrul din legislativul SUA a întrebat dacă persoanele din Congresul american au fost spionate sau nu.

Într-o declaraţie obţinută de „Huffington Post”, un purtător de cuvânt al NSA a afirmat că membrii Congresului au parte de „acelaşi tratament privind protecţia vieţii private” ca toate persoanele din Statele Unite, precizând că există transparenţă între cele două instituţii.

„Membrii Congresului au parte de aceeaşi protecţie a confidenţialităţii ca toate persoanele din State Unite ale Americii. NSA este deplin transparentă faţă de Congres” a precizat răspunsul dat de purtătorul de cuvânt al NSA care-l asigură pe Sanders că cei din legislativul american vor fi mereu puşi în temă de programele serviciului de informaţii.

Senatorul american Bernie Sanders a adresat vineri o scrisoare celor de la NSA în care a întrebat instituţia de securitate dacă membrii Congresului american au fost, de asemenea, supravegheaţi, iar discuţiile telefonice ale acestora au fost monitorizate, acţiuni realizate asupra cetăţenilor obişnuiţi sau asupra mai multor lideri mondiali.

„A spionat NSA sau încă spionează membrii Congresului sau alţi oficiali americani”, a fost întrebarea pusă de Sanders în documentul adresat directorului NSA, generalul Keith Alexander.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care vineri Foreign Intelligence Surveillance Court a reautorizat programul de ascultare şi înregistrare a apelurilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite