Noul acord comercial între SUA, Mexic şi Canada, adoptat de Senatul american

Noul acord comercial între SUA, Mexic şi Canada, adoptat de Senatul american

Senatul american a adoptat noul acord comercial intre SUA, Mexic si Canada FOTO Arhiva

Senatul american a adoptat cu o majoritate zdrobitoare noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dincolo de disensiunile dintre republicani şi democraţi, senatorii au adoptat joi - cu 89 la 10 voturi - textul care transpune acordul în lege.
 
Documentul urma să fie trimis la promulgare preşedintelui Donald Trump.
 
Adoptarea în Senat, după cea în Camera Reprezentanţilor la 19 decembrie, a fost întârziată în Camera superioară de neînţelegeri între republicani şi democraţi pe tema destituirii lui Donald Trump.
 
Acordul - United States-Mexico-Canada (USMCA) - urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) care a intrat în vigoare în 1994 şi care reprezintă schimburi anuale în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, dintre care o treime exporturi agricole americane.
 
Adoptarea USMCA intervine după ce Donald Trump a semnat miercuri cu vicepremierul Liu He un acord comercial ”faza1” în vederea punerii capăt unui război comerical ce durează de 18 luni între primele două puteri economice mondiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: