Nouă morţi, între care doi copii, în urma unui accident aviatic în SUA

Nouă morţi, între care doi copii, în urma unui accident aviatic în SUA

Avion PC-12 Pilatus de tipul celui prăbuşit Foto EPA EFE

Nouă persoane, inclusiv doi copii, au murit după ce un avion s-a prăbuşit sâmbătă în statul american Dakota de Sud, în timpul unei furtuni puternice, au informat autorităţile locale, potrivit Washington Post.

În total, în avion se aflau 12 persoane. Pilotul a fost printre cei care şi-au pierdut viaţa.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă după-amiază într-o zonă rurală, după ce a plecat din Chamberlain (Dakota de Sud) şi se îndrepta spre statul Idaho, unde locuiau pasagerii. 

În ciuda condiţiilor meteorologice extreme, echipele de salvare au reuşit să localizeze cei trei supravieţuitori, care au fost duşi la spital în oraşul Sioux Falls, au explicat autorităţile.

Cauza accidentului este investigată, deşi este posibil ca furtuna să întârzie acţiunea şi rezultatele. Avionul era un Pilatus PC-12, cu capacitate de 9 pasageri în afara echipajului.

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, în SUA se prăbuşesc în medie 3 avioane de mici dimensiuni pe zi. În 2018, au murit 393 de persoane în astfel de accidente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: