Nişte producători de vin din California au avut o idee inedită: să păstreze vinul în ocean

Nişte producători de vin din California au avut o idee inedită: să păstreze vinul în ocean

O vinărie din SUA păstrează sticlele pe fundul oceanului FOTO Facebook

O vinărie din California îşi pune la păstrat vinul într-un loc la care puţini s-ar fi gândit: pe fundul oceanului. Nicio altă vinărie din America nu a mai folosit această metodă. Originile companiei sunt în California, iar asta a influenţat alegerea oceanului în care producătorii vor plasa sticlele cu vin.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ideea ne-a venit după ce am văzut ceva asemănător în Europa, unde câteva vinării cunoscute au experiementat asta, lăsând vinul să „îmbătrânească” în ocean. Ni s-a părut o practică interesantă”, a povestit Jim Dyke, preşedinte al Mira Winery, pentru ABC News.

Producătorii vor lua în calcul mai mulţi factori pentru conceperea cutiilor în care va fi păstrat vinul, sub apă: vârsta vinului, lumina, presiunea şi temperatura.

„Ne propunem să stabilim un întreg proces, poate pentru o cantitate mai mare de vin, care va fi păstrat în ocean, pentru o perioadă mai lungă”, a mai spus Dyke.

Un exterior din fier a fost creat ca să permită accesul unui scafandru la vin, pentru a scoate o singură sticlă.

După ce vinul va fi scos din ocean, vor fi realizate şi teste chimice, apoi vinul va fi degustat şi vor fi notate concluziile, când licoarea va ajunge la maturitate.

Alice Feiring, expert în vinuri, a descris acest proces ca fiind „mai mult o curiozitate, probabil că efortul va fi mai mare decât rezultatele.”

Fondată în 2012 de către cultivatorul de struguri Larry Hyde şi de către producătorul de vin Gustavo Gonzales, compania Mira Winery distribuie produse restaurantelor din California şi Washington. Vinul conservat pe fundul oceanului s-ar putea vinde la un preţ de 130-150 de dolari, sticla.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările