Niciun fost preşedinte american nu va participa la ceremonia de înmormântare a lui Margaret Thatcher

Niciun fost preşedinte american nu va participa
la ceremonia de înmormântare a lui Margaret Thatcher

Bill Clinton nu va fi nici el prezent la înmormântarea lui Margaret Thatcher, deşi a fost invitat

Delegaţia americană care va merge la funeraliile lui Margaret Thatcher nu va include niciun fost preşedinte al Statelor Unite, chiar dacă toţi cei care sunt încă în viaţă au fost invitaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Potrivit agenţiei France Presse, delegaţia va fi condusă de doi foşti secretari de stat: George Shultz, care a condus diplomaţia americană din 1982 până în 1989 şi James Baker, în acest post din 1989 până în 1993. Louis Susman, fost ambasador la Londra care tocmai a părăsit postul şi Barbara Stephenson, actual însărcinat cu afaceri la Londra, vor fi de asemenea prezenţi.


În schimb, niciunul dintre foştii preşedinţi americani încă în viaţă - Jimmy Carter, George Bush tatăl, Bill Clinton şi George W. Bush - nu se vor duce la funeraliile Doamnei de Fier programate miercuri la Londra, notează AFP.

Fosta prima doamnă Nancy Reagan, al cărei soţ a cultivat o relaţie apropiată cu Margaret Thatcher, nu va fi nici ea prezentă.

Prim-ministru al Marii Britanii din 1979 până în 1990, Margaret Thatcher a decedat în urma unui accident vascular cerebral pe 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările