New-yorkezii nu renunţă la Halloween şi participă la parada anuală, în ciuda atacului

New-yorkezii nu renunţă la Halloween şi participă la parada anuală, în ciuda atacului

FOTO Getty Images

Câteva mii de persoane îmbrăcate în tot felul de costume complicate, au participat marţi, în Manhattan,  la paradă de Halloween, fără să fie influenţate de atacul care a avut cu câteva ore în urmă unde opt oameni au fost ucişi, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Participanţii la cea de-a 44-a paradă anuală a costumelor de Halloween au menţionat că sunt afectaţi de atacul de pe West Side Highway, catalogat de autorităţi drept act de terorism însă au continuat festivităţile pentru a demonstra forţă şi solidaritate faţă de victime.

„Trebuie să-ţi trăieşti viaţa, nu poţi lăsa lucruri de genul ăsta să te descurajeze. Oricât de triste ar fi, tot trebuie să ieşi şi să te bucuri de lucruri ca acestea (n.red.: parada) – altminteri, ei câştigă” a declarat un participant în vârstă de 60 de ani.

Câteva mii de persoane au luat parte la celebrarea anuală, în timp ce sute de poliţişti au stat pe lângă, asigurându-se că evenimentul este paşnic.

„Dintr-o abundenţă de precauţie, veţi vedea o creştere a personalului de poliţie în tot oraşul, inclusiv la Parade de Halloween” a scris Departamentul de Poliţie pe Twitter.

„În seara asta ne aflăm la o paradă de Halloween să declarăm că nu aţi câştigat, nu ne-aţi afectat şi ieşim în stradă să sărbătorim. Facem ceea ce fac new-yorkezii şi anume ne trăim viaţa pentru că nu le permitem teroriştilor să câştige. Punct” a declarat Guvernatorul din New York, Andew Guomo, citat de CNN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: