New York a deschis vaccinarea în staţiile de metrou. Ce primesc americanii care aleg să se imunizeze astfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

New York oferă posibilitatea cetăţenilor de a se vaccina anti-COVID-19 în staţiile de metrou. Serul folosit este Johnson & Johnson, iar cei care aleg să se imunizeze aici primesc călătorii gratuite.

În Manhattan, în emblematica Grand Central Station, care a început din nou să să freamăte de călători, s-au format miercuri cozi lungi de aşteptare pentru a primi vaccinul, conform New York Post.

Vaccinarea în staţiile de metrou va fi permisă până duminică, fără programare, în opt puncte ale zonei metropolitane. Autorităţile speră să atragă astfel cât mai mulţi oameni pentru a se vaccina.

Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou a anunţat că în cazul în care publicul este încântat de idee, perioada unei astfel de vaccinări va fi extinsă.

În statul New York, jumătate din populaţia adultă, aproximativ 7,8 milioane de persoane au completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Autorităţile locale caută noi modalităţi de a impulsiona populaţia să se vaccineze. Oferă cadouri, precum bilete gratis la grădina zoologică din Bronx, la Acvariul din New York sau la meciurile de baseball.

Guvernatorul statului a spus că dacă totul merge bine şi lumea continuă să se vaccineze, vara aceasta vor fi deschise plajele la capacitate maximă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite