Negocierile pentru evitarea unui nou shutdown sunt în impas

Negocierile pentru evitarea unui nou shutdown
sunt în impas

Preşedintele SUA

Negocierile între parlamentarii republicani şi cei democraţi pentru evitarea unei noi blocări parţiale a administraţiei federale americane sunt în impas, din cauza unor dezacorduri cu privire la politica de detenţie la frontiera cu Mexic, a anunţat, duminică, un senator republican, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Discuţiile sunt blocate”, a spus Richard Shelby la Fox News.

Potrivit unor surse citate de Reuters, deocamdată nu mai sunt programate alte discuţii.

Pe de altă parte, şeful staff-ului de la Casa Albă, Mick Mulvaney, a declarat la NBC că în lipsa unui acord cu privire la siguranţa la frontieră nu este exclusă posibilitatea unui nou “shutdown”.

Cel mai recent "shutdown" care a afectat SUA a costat economia americană 11 miliarde de dolari.

După mai bine de o lună de paralizie - care a afectat 800.000 de funcţionari -, preşedintele american Donald Trump a anunţat la 26 ianuarie un acord cu privire la o încetare a ”shutdown"-ului care prevede o finanţare a serviciilor federale până la 15 februarie.

El a ameninţat, însă, cu o nouă paralizie bugetară după această dată, în cazul în care nu se ajunge la un acord cu privire la zidul pe care doreşte să-l ridice la frontiera cu Mexicul, a cărui finanţare cu 5,7 miliarde de dolari o reclamă prin buget democraţilor, care refuză.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: