Navă americană cu echipaj de 33 de membri, dispărută în Oceanul Atlantic după trecerea uraganului Joaquin

Navă americană cu echipaj de 33 de membri, dispărută în Oceanul Atlantic după trecerea uraganului Joaquin

Nava cargo El Faro / Foto NBCNews.com

O navă-cargo americană având la bord 33 de persoane este dispărută de 48 de ore în Oceanul Atlantic, într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Membrii echipajului au transmis ultima dată că au fost loviţi de Uraganul Joaquin în apropierea Insulei Crooked, în Bahamas", a comunicat Paza de Coastă a Statelor Unite.
Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetăţeni americani şi cinci polonezi.
 
Ultima dată, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat că erau condiţii de furtună şi o mare agitată. În plus, nava plutea în derivă din cauza unor probleme la motor.
 
Autorităţile americane au trimis două avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro.
 
"Până în acest moment, încercările de localizare şi de restabilire a comunicaţiilor cu nava El Faro au fost zadarnice", a comunicat sâmbătă Paza de Coastă americană.
 
Nava a dispărut într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vânt de peste 200 de km/h în Arhipelagul Bahamas.

Uraganul Joaquin fotografiat de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale / Foto NASA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările