NASA a testat cu succes un sistem de salvare a astronauţilor în caz de pericol

Lupta pentru cucerirea spaţiului a devenit puţin mai sigură după ce un nou sistem de ejecţie de urgenţă pentru salvarea astronauţilor a fost testat cu succes de NASA, informează AFP, citând un comunicat al agenţiei spaţiale americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest sistem permite ejectarea capsulei în care se află astronauţi în caz de funcţionare defectuoasă a rachetei purtătoare în cursul ascensiunii spre orbită sau de incendiu pe rampă înainte de lansare. "Acest sistem este mult mai avansat în materie de capacitate şi tehnologie decât toate mecanismele de ejectare de urgenţă concepute în trecut de NASA", a subliniat Doug Cooke, responsabilul misiunilor de explorare ale NASA.

Mecanismul testat a proiectat capsula Orion cu viteza de 720 km/h în 2,5 secunde la altitudinea de aproape 2.000 metri.  Capsula a aterizat lin, căderea fiindu-i frânată de paraşute. Testul a durat în total 135 de secunde şi a fost realizat în deşertul New Mexico.

Capsula Orion este singurul element al programului Constellation care nu a fost anulat de preşedintele Barack Obama.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările