MIT: Viza K-1 = Cetăţenie americană

Cu toate că această viză este un prim pas către obţinerea cetăţeniei americane, trebuie urmată o procedură specifică până a deveni cetăţean. După încheierea căsătoriei, posesorul unei vize K-1 primeşte Green Card-ul, însă cu anumite limitări.

ADEVĂR: Prin interviul de la Ambasada se verifică dacă relaţia este reală

După ce petiţia cetăţeanului american a fost aprobată, logodnica/ul trebuie să se prezinte la interviul de la Ambasada SUA din locul său de reşedinţă. În cadrul interviului, logodnica/ul trebuie să răspundă la întrebări specifice menite să demonstreze că relaţia este una reală. Ofiţerii consulari sunt pregătiţi pentru a descoperi relaţiile formate doar în scop de emigrare.

MIT: Procesul de obţinere a vizei este este unul uşor şi scurt

Cetăţeanul american este cel care face primul pas pentru a solicita viză de logodnă, prin înaintarea unei petiţii. Odată aprobată, petiţia se expediază către National Visa Center (NVC) pentru procesare administrativă. Ulterior, aceasta se trimite către Ambasada SUA din locul de reşedinţă al logodnicei/ului în scopul programării interviului de viză. Întregul proces de obţinere a vizei poate dura între 4 şi 6 luni.

ADEVĂR: Partenerii trebuie să se fi întâlnit în persoană măcar o dată în ultimii 2 ani

Una dintre condiţiile solicitării vizei de logodnă K-1 este ca partenerii să demonstreze că s-au întâlnit în ultimii 2 ani faţă în faţă. Întâlnirile pe Skype sau pe alte canale intermediare de comunicare nu satisfac acesta condiţie.

MIT: Sponsorul american trebuie să fie bogat

Deşi petiţionerul trebuie să arate că dispune de mijloace financiare suficiente, venitul acestuia poate fi unul modest.