Misterul dispariţiei Ameliei Earhart a fost elucidat. Scheletul aviatoarei a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amelia Earhart FOTO Getty Images
Amelia Earhart FOTO Getty Images

Oasele descoperite pe insula Nikumaroro, din Pacific, în anul 1940, îi aparţin celebrei aviatoare Amelia Earhart, potrivit cercetătorilor care le-au analizat, informează BBC.

Amelia Earhart, prima femeie-pilot care a zburat peste Oceanul Atlantic, şi asistentul ei, Fred Noonan, au dispărut fără urmă în anul 1937. 

Trei ani mai târziu a fost descoperit un schelet pe insula Nikumaroro, în Pacificul de Sud, la aproximativ 2.900 km de Hawai. Potrivit analizei medicului DW Hoodles, rămăşiţele aparţineau unui bărbat.

Un nou studiu publicat de către Universitatea din Florida şi condus de Richard L. Jantz, profesor emerit de antropologie la Universitatea din Tennessee şi director al Centrului de Antropologie Legală, a ajuns la concluzia că rămăşiţele găsite pe insula Nikumaroro aparţin în proporţie de 99% Ameliei Earhart.

Era cunoscut faptul că femeia se afla în apropierea insulei în momentul în care a dispărut în timp ce încerca să facă ocolul lumii.

Profesorul Jantz este convins că sheletul aparţine aviatoarei, întrucât a folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru analiza oaselor.

De asemenea, el susţine că dr. Hooless a ajuns la o concluzie greşită, întrucât tehnologia criminalistică nu era suficient de avansată la începutul secolului XX.

Înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, Amelia Earthar şi-a propus să facă înconjurul Pământului. La data de 2 iulie 1937, după ce a parcurs trei sferturi din cursa planificată, a decolat din Noua Guinee spre insula Howland din Pacific, unde nu a mai ajuns vreodată, fiind dată  dispărută.

De-a lungul timpului s-au făcut nenumărate speculaţii cu privire la dispariţia femeii şi a copilotului său. Astfel, dispariţia celor doi a reprezentat unul dintre cele mai mari mistere din istoria modernă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite