Militarii francezi şi americani se antrenează împreună într-o inedită şi amplă operaţiune desfăşurată în Virginia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiuni comune de intervenţie, atac, apărare, tiruri şi realimentare în zbor – piloţii forţelor aeronavale franceze se antrenează în Statele Unite, alături de colegii lor americani, în cadrul unei operaţiuni inedite de anvergură ce are ca scop întărirea cooperării militare dintre cele două ţări.

Începând din 3 aprilie, 350 de membri ai marinei franceze, printre care 27 de piloţi de avioane de vânătoare, se află  în zona golfului Chesapeake.

Astfel, la baza aeriană Oceana, din apropiere de Norfolk, la aproximativ 300 de kilometri sud de Washington, avioanele americane F18 şi cele franceze Rafale participă la exerciţii comune sub ochii comandanţilor din Franţa şi SUA. 

Trupele franceze găsesc operaţiunile extrem de utile. Şi aşteaptă cu nerăbdare data de 8 mai, când exerciţiile vor începe să se desfăşoare în special la bordul portavionului USS George H.W. Bush, notează France-Presse. 

Cum francezii nu se mai pot antrena acasă pe un portavion, având în vedere că singura astfel de navă franceză - Charles de Gaulle - a intrat în reparaţii la începutul anului 2017, manevrele din SUA le oferă şansa de a nu-şi pierde exerciţiul. 

De altfel, notează AFP, se întâmplă foarte rar ca aparate de zbor franceze să apunteze pe un portavion american. Nici exerciţiile comune de o asemenea anvergură nu sunt tocmai obişnuite. Ultima dată au avut loc în 2008, în timpul primelor reparaţii majore ale navei Charles de Gaulle.

Găzduind trupele aeronavale franceze pe portavionul George H.W. Bush, militarii americani vor să întărească interoperabilitatea dintre cele două forţe, oricum apropiate, având în vedere că toţi piloţii din forţele aeronavale franceze au fost formaţi în SUA şi că Franţa este singura ţară din lume care dispune de un portavion ce utilizează aceleaşi tehnici de apuntare şi decolare ca Marina americană. 

În plus, a explicat comandantul american Jim McCall, manevrele comune vor crea o „familiaritate“ între militari, ceea ce le va permite acestora să fie mai eficienţi în luptă. Asta pentru că „familiaritate înseamnă flexibilitate, iar flexibilitate înseamnă opţiuni suplimentare de luptă“, după cum a explicat el. 

Franţa şi SUA participă la mai multe operaţiuni internaţionale în lume, în special în Irak şi Siria. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite