Miliardara care finanţa o sectă cu sclave sexuale şi-a recunoscut vina. Cum funcţiona cultul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitoarea unei averi de miliarde de dolari a pledat vinovată la acuzaţiile legate de finanţarea unui cult care forţa femeile să devină sclave sexuale, după ce erau marcate cu iniţialele liderului, a declarat procurorul federal din Brooklyn, New York.

Miliardara Clare Bronfman, moştenitoarea imperiului de băuturi alcoolice Seagram, a recunoscut că a adăpostit un imigrant fără acte pentru „muncă şi servicii“ neplătite şi a comis o fraudă cu cardul de credit în numele lui Keith Raniere, liderul unui grup numit Nxivm. De asemenea, ar fi donat zeci de milioane de dolari către sectă. 

Procurorii l-au acuzat pe Raniere că a acţionat ca un guru al sectei Nxivm, în care femeile erau marcate cu iniţialele sale şi forţate să întreţină relaţii sexuale cu el.

captura

Bronfman, în vârstă de 40 de ani, a recunoscut că a adus în Statele Unite, în cunoştinţă de cauză, o femeie cu o viză de muncă falsă, care să muncească pentru ea şi pentru organizaţie. De asemenea, a spus că l-a ajutat fondape gurul Nxivm, Keith Raniere (dreapta), să utilizeze cartea de credit a unei femei decedate.

Ea a fost de acord ca din averea estimată la 200 de milioane de dolari să-i fie confiscată suma de 6 milioane de dolari şi să nu atace o pedeapsă de condamnare la închisoare de 27 de luni sau mai puţin. Sentinţa va fi dată pe 25 iulie şi riscă peste 2 ani în închisoare. 

„Onoarată instanţă, mi-a fost oferit un mare dar de către bunicul şi tatăl meu. Odată cu acest dar vine Cun privilegiu imens şi, mai important, o responsabilitate extraordinară. Nu vine cu puterea de a încălca legea. De aceea, îmi pare rău. Am vrut să fac bine în lume şi să ajut oamenii. Cu toate acestea, am făcut greşeli“, a declarat miliardara, citată de Reuters. 

Arestată în iulie 2018, Clare Bronfman a făcut parte din consiliul de administraţie al Nxivm, fiind acuzată că avea sub influenţa sa un cerc de 15-20 de femei care întreţineau relaţii sexuale cu Keith Raniere. El ar fi creat în paralel, o organizaţie piramidală formată din sclave şi stăpâne.

Înainte de a fi acceptate ca „sclave“, femeile trebuiau să furnizeze diferite elemente compromiţătoare pentru ele (fotografii, scrisori, documente) pe care organizaţia le putea face publice dacă acestea ar fi încercat să plece.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite