Mike Pompeo: China ascunde informaţii despre coronavirus

Mike Pompeo: China ascunde informaţii despre coronavirus

Secretarul de Stat american Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a continuat criticile la adresa oficialilor chinezi privind gestionarea pandemiei de coronavirus, afirmând că Partidul Comunist din China ascunde lumii informaţii importante care ar putea preveni răspândirea cazurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu pentru Washington Watch, Pompeo şi-a repetat acuzaţiile că întârzierea Beijingului în a oferi informaţii despre virus a creat un risc pentru întreaga lume şi a pus „mii de vieţii sub risc".
 
„Preocuparea mea este că această secretomanie, această dezinformare în care este implicat Partidul Comunist Chinez, face ca întregii lumi să-i fie refuzate informaţii de care este nevoie pentru a putea preveni repetarea unui scenariu asemănător"​, a afirmat Mike Pompeo, citat de Reuters.
 
Secretarul de stat american a acuzat şi Iranul şi Rusia că duc campanii de dezinformare în privinţa virusului.
 
„Campaniile de dezinformare din Rusia şi Iran, precum şi China, continuă. Ei vorbesc despre faptul că ar fi venit armata americană sau că poate a pornit din Italia, orice lucru pentru a abate responsabilitate", a continuat Mike Pompeo.
 
Oficialul american, un vechi critic al Beijingului şi a Partidului Comunist, a arătat că „decizii foarte importante" trebuiesc luate în viitor despre cum va fi structurată relaţia sino-americană.
 
Între timp, China a ridicat miercuri restricţiile drastice din provincia Hubei, acolo unde a fost epicentrul epidemiei.
 
Decizia de ridicare a restricţiilor a venit după ce nici un caz de contaminare locală nu a fost detectat în ultimele zile şi cele 47 de cazuri înregistrate sunt „de import”, au declarat autorităţile chineze.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: